KotiIdeat / vinkkejäEkologisempi kotitoimisto – 5 helppoa ympäristötekoa kotona työskentelevälle

Ekologisempi kotitoimisto – 5 helppoa ympäristötekoa kotona työskentelevälle

Onko haaveenasi ympäristöystävällinen kotitoimisto, mutta et ole varma minkälaisia muutoksia tekisit? Hiilijalanjälkesi saattaa nyt olla pienempi, kun päivittäisiä työmatkoja ei tarvita, mutta on myös paljon muita asioita, joita voit tehdä ympäristön hyväksi. Muutosten ei tarvitse olla edes monimutkaisia.

Et välttämättä tiedä milloin palaat takaisin toimistolle – jos edes palaat – joten nyt on hyvä aika ottaa ekologisempi ote kotona työskentelemiseen. Saatat ajatella, ettei pienillä asioilla ole väliä, mutta pienikin positiivinen muutos on tärkeä askel oikeaan suuntaan.

Jos olet valmis muokkaamaan toimistostasi tai työskentelytilastasi ympäristöystävällisemmän, on olemassa monia helppoja tapoja toteuttaa muutokset ilman suurta vaivannäköä. Tässä viisi ideaa.

Käytä luonnonvalo hyväksesi

Riippuen siitä, miten paljon tilaa sinulla on käytettävissäsi asunnossasi, voi olla järkevää tarkastaa työpöydän sijainti uudelleen. Etelään päin oleva ikkuna voi tarjota riittävästi luonnonvaloa kahdeksasta neljään työskentelevälle, etenkin keväällä ja kesällä.

Sijoita työpöytäsi paikkaan, jossa on eniten luonnonvaloa. Harkitse myös huoneen maalaamista valkoiseksi tai aseta seinälle peilejä, jotka heijastavat ikkunoista tulevaa valoa. Näin voit pitää valot kiinni päiväsaikaan, mikä auttaa vähentämään energiakulutustasi.

Jos sinun täytyy tulostaa, osta ympäristöystävällistä paperia

Jos työskentelet kotoa käsin, on todennäköistä, että joudut silloin tällöin tulostamaan taulukoita tai muita dokumentteja. Jos tulostamista ei voi välttää, kannattaa paperiksi hankkia ympäristöystävällistä, kierrätettyä paperia vastuulliselta yritykseltä.

Anna työtilan muistuttaa ympäristöasioista

Lisää itsellesi muistutuksia planeettamme tilasta ja ympäristötekojen tärkeydestä kotitoimistoosi. Pieni muistilappu saattaa vaikuttaa mitättömältä teolta, mutta muistuttamalla itseäsi päämäärästä uudelleen ja uudelleen, voit muokata omaa käytöstäsi pitkällä tähtäimellä. Muistilapussa voit esimerkiksi kysyä onko sähköpostia aivan pakko tulostaa, tai onko sinun välttämätöntä tehdä verkko-ostoksia työpäivän aikana.

Hanki huonekalut käytettynä

Monien täytyi viime vuonna rakentaa kotitoimistonsa tyhjästä. Työhuoneen kalustamisen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse tarkoittaa reissua huonekalukauppaan. Toimistokalusteiden vuokraaminen tai käytettynä ostaminen on järkevää etenkin silloin, kun tiedät palaavasi takaisin työpaikalle, kun pandemia on ohi.

Vuokraaminen tai käytettyjen huonekalujen ostaminen säästää niin rahaa, kuin ympäristöäkin.

Kiinnitä huomiota energiankulutukseen

Töiden tekeminen kotoa käsin tarkoittaa, että käytät todennäköisesti enemmän energiaa kuin ennen. Valot ovat päällä enemmän, lämmityskustannukset voivat nousta ja tietokoneesi ja puhelimesi ovat jatkuvasti kiinni pistorasioissa. Mieti, kuinka voisit vähentää sähkönkulutustasi. Sammuta valot silloin kuin niitä ei tarvita, lämmitä työhuonetta mieluiten pienellä patterilla, irrota kannettavan tietokoneen latausjohto aina kun akku on täynnä ja niin edelleen. Pienistä puroista kasvaa iso virta, joka näkyy myös sähkölaskussasi.

 

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT