KotiIdeat / vinkkejä7 aikaa säästävää maalausvinkkiä ammattimaalareilta

7 aikaa säästävää maalausvinkkiä ammattimaalareilta

Maalaamisessa on jotain hyvin palkitsevaa: parissa tunnissa ja muutamalla edullisella välineellä on mahdollista saada aikaan valtava muutos huoneen tunnelmaan. Mutta maalaamisessa on myös ärsyttäviä puolia, kuten maalipisaroiden tippuminen parkettilattialle tai pensseleiden pesu.

Lue tästä Apartment Therapy -sivuston kokoama lista ammattilaisten vinkeistä helpompaan maalausprojektiin.

Esikäsittele seinät huolellisesti

Seinän esikäsittelyn unohtaminen voi johtaa epäonnistumiseen: maali ei välttämättä tartu tai peitä kunnolla ja pinta voi näyttää epätasaiselta. Ennen kuin maalaat, puhdista pinta huolellisesti ja anna sen kuivua. Irrota tapetit ja vanha, halkeileva maali. Hio kiiltävät pinnat mataksi ja pyyhi puhtaaksi hiomapölystä. Kittaa kolot.

Suurille seinille leveämpi tela

Monet maalarit käyttävät vakiolevyistä telaa, mutta olemassa on myös leveämpiä teloja, joilla maalia saa levitettyä laajemmalle alueelle kerrallaan.

Älä laita liikaa maalia pensseliin

Kasta pensseli maaliin varoen – liiallinen maali johtaa maalin tiputteluun. Sotkun välttämiseksi kasta pensseli korkeintaan sen harjasten puoleen väliin saakka.

Maalaa yksi väri kerrallaan

Jos projektisi käsittää useamman värin maalaamista, yritä pysytellä yhdessä värissä kerrallaan. Kun olet valmis, kääri maalitela muoviin, jos sinun tarvitsee maalata samalla värillä vielä myöhemmin. Käytä seuraavaan väriin uutta telaa.

Kääri telat ja pensselit muoviin, jos pidät taukoa maalaamisesta

Jos työskentelet useamman päivän kestävän projektin kimpussa tai pidät muutaman tunnin tauon maalaushommastasi, kääri telat ja pensselit muovikelmuun, jotta ne eivät pääse kuivahtamaan.

Pieni pensseli hankalasti yletyttäviin paikkoihin

Lyhytvartiset pensselit ja pienet telat ovat käteviä ahtaissa paikoissa.

Puhdista pensselit huolella

Pensselit ovat kalliita, mutta kun huolehdit niistä kunnolla, ne pysyvät toimintakuntoisina useamman maalausprojektin ajan. Pese vesiohenteisten maalien pensselit saman tien lämpimällä vedellä ja saippualla. Öljymaali lähtee esimerkiksi lakkaspriillä. Älä liota pensseleitä. Kampaa pensselin harjakset suoriksi ja ripusta kuivumaan.

Lähde: Apartment Therapy

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT