KotiIdeat / vinkkejäLue tästä ammattilaisten vinkit taulujen ripustamiseen

Lue tästä ammattilaisten vinkit taulujen ripustamiseen

Seinälle voi laittaa mitä tahansa, kunhan sen vaan kehystää ja ripustaa kunnolla. Seinälle ripustetulla taiteella voi luoda huoneeseen mielenkiintoa ja tunnelmaa, olipa kyseessä sitten suuren mestarin maalaus, tai sarjatuotantona painettu juliste. Suunnittele kotiisi kaunis galleriaseinä, ja lue tästä House & Garden -sivuston vinkit oikeaoppiseen taulujen ripustamiseen.

Minkälaiseen tilaan taidetta voi laittaa?

  1. Mieti käytännöllisyyttä. Pieni kuva saattaa hukkua suurelle seinälle, kun taas kookkaampi teos voi hallita pientä huonetta. On tärkeää miettiä, sopiiko teos haluttuun huoneeseen.
  2. Mieti mitä taiteen ympärillä on ja millainen valaistus huoneessa on päiväsaikaan. Haluatko taideteoksen olevan katseenvangitsija, vai taustalla muiden asioiden joukossa? Huomioi katselinjat, ja mitä haluat nähdä ensimmäiseksi, kun astut huoneeseen.
  3. Älä pelkää ripustaa taulua yllättävään paikkaan. Moderni taide saattaa näyttää upealta perinteisesti sisustetussa huoneessa, ja toisin päin.

Millä tavalla taulut kannattaa ripustaa?

  1. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kuvien asentaminen silmien korkeudelle on aina turvallinen vaihtoehto. Tämä tarkoittaa kuvan sijoittamista niin, että sen keskikohta on noin 1,5 metriä lattiasta, riippuen huonekorkeudesta ja omasta pituudestasi.
  2. Kuten kaikkien sääntöjen kanssa, joustaminen on joskus tarpeen. Jos kuvan keskikohta ei ole täsmälleen silmiesi korkeudella, älä hätäile: seuraa vaistoasi ja ripusta kuva sellaiseen kohtaan, mikä tuntuu luontevalta.
  3. Mitä jos ripustat useamman kuvan? Yleisesti ottaen järkevintä on ripustaa ensin suurin kuva. Mieti, miltä haluat seinän näyttävän, ja kokeile eri vaihtoehtoja lattialla, ennen kuin aloitat reikien poraamisen.

Vältä näitä asioita, kun ripustat taidetta seinälle

  1. Älä koskaan ripusta kuvaa suoraan auringonpaisteeseen, sillä auringon säteet vaurioittavat kuvan peruuttamattomasti. Tämä koskee erityisesti paperilla olevia töitä, mutta myös muuta taidetta. Jos haluat kohdistaa kuvaan valoa, käytä siihen tarkoitettuja lamppuja. Myös kohdevalot ja oikeassa kulmassa olevat kattolamput toimivat.
  2. Lasi ei suojaa taidetta suoralta auringonpaisteelta, mutta UV-suojattu lasi voi auttaa kehystetyn taiteen suojaamisessa.
  3. Mieti huoneen olosuhteita. Kosteat ja kuumat paikat kuten keittiöt ja kylpyhuoneet eivät ole optimaalisimpia paikkoja ripustaa taidetta. Myöskään patterin tai takan päälliset eivät ole parhaita ripustuspaikkoja.

 

Lähde: House & Garden

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT