KotiUutiset5 nokkelaa keinoa lisätä säilytystilaa pieneen makuuhuoneeseen

5 nokkelaa keinoa lisätä säilytystilaa pieneen makuuhuoneeseen

Pienet makuuhuoneet ovat monesti ihanan intiimejä ja kodikkaita. Toisaalta pienessä huoneessa säilytystila voi olla kortilla, etenkin jos tilan käyttöä ei ole suunniteltu huolellisesti.

Onneksi säilytystilaa voi lisätä pieneenkin huoneeseen luovilla ratkaisuilla, kuten monikäyttöisillä huonekaluilla. Lue tästä vinkit lisätilan luomiseen.

1. Monikäyttöinen sängynpääty

Mieti millä tavoilla saisit hyötykäyttöön sisustusesineet, jotka normaalisti toimivat vain koristeena. Esimerkiksi tämä sängynpääty on samalla myös tilava hylly. Laita sisustusesineet ja huonekasvit hyllyn päälle, ja täytä sivuilla olevat hyllyt kirjoilla tai vaatteilla.

2. Säilytystilaa sängyn alle


Hanki korotettu sänky, jonka sisällä on säilytystilaa. Yleisin malli on sänky, jonka alla on vetolaatikko. Yksinkertaisimmillaan säilytystilaa sängyn alle saa korottamalla sängyn jalkoja.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön CINIUS (@ciniusarredamento) jakama julkaisu


Saatavilla on myös sänkyjä, joiden alle mahtuu kokonainen kaapisto.

3. Seinille hyllyjä ja säilytystauluja


Seinillä on paljon potentiaalia, kun pieneen huoneeseen mietitään säilytysratkaisuja. Harkitse tekeväsi tai teettäväsi hyllyjä, jotka saa sovitettua mittojen mukaan niin, että jokainen tyhjä kolo tulee hyötykäyttöön.

Rakenna esimerkiksi hylly, joka ylettyy lattiasta kattoon, tai vaihtoehtoisesti koko seinän pituuden mittainen hylly. Syvyyssuunnassa kapea hylly näyttää keveältä, vaikka se olisi muuten kookas.

 

Hyllyjen lisäksi seinille voi asentaa säilytystauluja, joihin voi kiinnittää erilaisia siirrettäviä koukkuja ja hyllyjä.

4. Vaatekaapin uudelleen järjestely

Joskus olemassa olevien säilytysratkaisujen uudelleen järjestäminen on avain lisätilan hankkimiseen. Hyödynnätkö esimerkiksi vaatekaappisi tarjoaman säilytystilan mahdollisimman hyvin?


Ensin on tietenkin tärkeää hankkiutua eroon kaikesta kaapeissa olevasta ylimääräisestä roinasta. Tämän jälkeen vaatekaappiin voi lisätä erilaisia säilytyslaatikoita ja telineitä, jotka auttavat hyödyntämään säilytystilan tehokkaasti.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sorted | Victoria Tran + team (@sortednola) jakama julkaisu


Jos tilaa vaatteiden säilyttämiseen on vähän, kannattaa vetolaatikoiden sisään laittaa pienempiä säilytyslaatikoita, joihin vaatteet voi viikata siististi pystyyn.

5. Säilytystila yöpöydän alla

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Little Button Club (@little_button_club) jakama julkaisu


Hanki sängyn viereen yöpöydät, joissa on laatikko tai kaksi. Pitkäjalkaiset yöpöydät näyttävät kevyiltä, ja sopivat erinomaisesti pieneen tilaan.

Kuvat: Unsplash, Instagram

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT