KotiIdeat / vinkkejäTalon syväpuhdistus yhdessä päivässä – keittiön ja olohuoneen siivous

Talon syväpuhdistus yhdessä päivässä – keittiön ja olohuoneen siivous

Kevät on hyvää aikaa tehdä kokonaisvaltainen talon siivous. Tässä Oprah.com -sivuston ohjelma kodin perusteelliseen siivoukseen, jonka voit tehdä alusta loppuun yhdessä päivässä.

Nämä tehtävät saat tehtyä noin neljässä ja puolessa tunnissa, yhdessä iltapäivässä.

12:30 –14:00 – Keittiön siivous

Puhdista jääkaappi ja pakastin. Tyhjää jääkaapin ja pakastimen sisältö ja laita ne kylmälaukkuun. Laita jääkaappi pois päältä ja anna hyllyjen ja laatikoiden lämpötilan kohota, ennen kuin peset ne. Lasiset ja keraamiset osat voivat halkeilla, jos niitä pesee kuumalla vedellä silloin kun ne ovat vielä kylmiä. Odotellessasi voit siirtyä seuraavaan tehtävään. Kun jääkaappi on lämmennyt, pyyhi se seoksella, jonka teet sekoittamalla kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa litraan kuumaa vettä. Huuhtele ja anna kuivua. Käy läpi oven eristeet kuumalla vedellä ja miedolla astianpesuaineella, raaputa pois murut ja muu lika. Kuivaa eristeet hyvin.

Pese liesi ja uuni. Pese liesi ja uuni. Mikroaaltouuniin jämähtäneet ruuanjäämät saat irti helposti, kun laitat kulhoon vettä ja sitruunamehua, ja kuumennat sitten kulhoa mikrossa 2 tai 3 minuuttia. Höyry pehmittää lian ja sitruunan happo auttaa saamaan rasvan irti.

Puhdista ikkunanpuitteet ja pese ikkunoiden sisäpinnat.

Pyyhi tasot ja kaapit. Kaappien ja jääkaapin päälliset voivat olla rasvasta tahmeita, joten lisää pesuveteen hieman astianpesuainetta. Voit pyyhkiä samalla sekoituksella myös laatikot ja hyllyt. Suihkuta antibakteerista ainetta roskakaappiin. Puhdista myös ruokailuvälinelaatikko, sillä sinne kerääntyy yleensä murusia.

Harjaa, imuroi ja moppaa lattiat.

14:00-17:00 – Olohuoneen puhdistus

Pyyhi pölyt. Pyyhi pölyt hyllyiltä ja kaappien päältä. Pölyhuiska, jonka pään saa käännettyä 90-asteen kulmaan, voi olla avuksi, kun pyyhit pölyjä korkealta.

Imuroi ja pyyhi seinät ja katto.

Siisti sohva. Sohvaa ja nojatuoleja käytetään paljon, mutta monilta ne jäävät silti siivoamatta. Vaikka sohvassa ei olisi näkyviä tahroja, tämä ei tarkoita, etteikö sohvassa voisi olla pölypunkkeja (jotka syövät muun muassa sohvalle varissutta ihosolukkoa). Voit pestä sohvan esimerkiksi höyrypesurilla.

Pyyhi lamput ja niiden varjostimet. Pyyhi lamput nihkeällä mikrokuituliinalla, sillä likaiset lamput valaisevat 20 prosenttia vähemmän.

Puhdista ikkunanpuitteet ja pese ikkunoiden sisäpinnat.

Puhdista sähkölaitteet. Suihkuta paineilmaa rakoihin. Sitten käy laitteet läpi ylhäältä alaspäin mikrokuituliinalla. Pyyhi myös kaiuttimen, tietokoneen, DVD-soittimen ja TV:n alapuolet.

Imuroi matot.

Lähde: Oprah.com

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT