KotiRemontointi ja rakentaminen4 vinkkiä avoimen tilan jakamiseen

4 vinkkiä avoimen tilan jakamiseen

Jos arkkitehdeilta kysytään mikä on viime vuosikymmenen suurin trendimuutos kotien suunnittelussa, heidän vastauksensa on ”avoin pohjaratkaisu”. Nykyään taloissa on usein pienten huoneiden sijaan suuria, avoimia yhtenäisiä tiloja. Tämä tarkoittaa avaria, valoisia koteja, mutta toisaalta iso tila voi olla sisustamisen kannalta haastava. Ratkaisu voi löytyä tilanjakajista, joilla ison tilan voi jakaa pienempiin alueisiin menettämättä avaraa tunnelmaa.

Jos ison, avoimen tilan sisustaminen kotonasi tuottaa haasteita, katso tästä neljä erilaista vinkkiä tilan jakamiseen.

Puoliseinä

Puoliseinällä jaat tilan osioihin peittämättä näköyhteyttä tai valoa. Paljaiden seinien sijaan puoliseinät voivat olla tilan katseenvangitsijoita. Kokeile esimerkiksi vaneriseinää. Puoliseiniin voi myös tehdä säilytystilaa lisäämällä hyllyjä.

Lasiseinä

Lasiseinällä tai -ovilla jaat avoimen tilan selkeisiin osiin, menettämättä valoisuutta ja tilan tuntua. Etsatut maitolasiseinät ja -ovet tarjoavat enemmän yksityisyyttä, minkä takia ne sopivat erinomaisesti myös kylpy- ja makuuhuoneisiin.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Inspiring homes & interiors (@thehomepageuk)

Koristepylväs

Koristepylväillä voit jakaa tilaa hienovaraisesti eri huoneisiin ilman ovia tai seiniä. Asenna pylväs esimerkiksi olohuoneen ja keittiön väliin, tai lisätäksesi arkkitehtuurista mielenkiintoa, isoon avoimeen tilaan. Pylväs voi olla metallinen tai puinen.

Väliaikaiset ratkaisut

Jos et ole varma haluatko jakaa avointa tilaa lopullisesti, väliaikaisten elementtien lisääminen antaa mahdollisuuden kokeilla eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi kirjahyllyllä voit testata minkälainen tilan jakaminen toimisi kodissasi parhaiten.

Kuvat: Unsplash, Instagram

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT