KotiSisustaminenNäin saat kotisi näyttämään siltä kuin olisit palkannut sisustussuunnittelijan

Näin saat kotisi näyttämään siltä kuin olisit palkannut sisustussuunnittelijan

Huoneen sisustaminen viihtyisäksi ja toimivaksi vaatii tietynlaista silmää. Siksi sisustussuunnittelijan apuun turvautuminen voi olla kiinnostava vaihtoehto. Mutta investoiminen sisustuksen suunnitteluun ei välttämättä tule aina kysymykseen. Toinen ratkaisu on opetella sisustamisen perusperiaatteita, ja ryhtyä projektiin itse.

Kuinka sitten sisustaa oma koti niin, että se näyttää ammattilaisen suunnittelemalta? Lue tästä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua pääsemään alkuun.

Lue sisustuslehtiä ja seuraa sisustukseen keskittyviä sivustoja

Jos et ole varma tyylistäsi, voi sisustuksen suunnitteleminen tuntua erityisen haastavalta. Etsi omaa suuntaasi lukemalla erilaisia sisustuslehtiä. Huomaat pian, mitkä lehdet tuntuvat eniten omilta.

Etsi inspiraatiota internetistä. Esimerkiksi Pinterest on hyvä paikka aloittaa. Hae sovelluksella sisustusratkaisuja, jotka miellyttävät silmääsi. Saat lisää selattavaa klikkaamalla itseä miellyttäviä asioita, jolloin Pinterest ehdottaa sinulle vastaavanlaisia asioita. Tallenna mielenkiintoiset kuvat omiksi inspiraatiotauluikseen, eri kategorioihin lajiteltuna.

Kuvat Pinterestissä voivat johdattaa sinut myös hyödyllisille sisustussivustoille, joissa voit tutustua sisustustyyliin tarkemmin.

Kun olet keräillyt kasan kuvia joista pidät, on aika tarkastella kokoelmaa. Alat todennäköisesti hahmottaa sisustustyylin, joka vetää sinua eniten puoleensa.

Väriteemat: käytä kolmea väriä tai värisävyä

Nyt kun sinulla on ajatus, millaisen tyylin haluat kotiisi, on aika valita väriteema. Tämä voi olla hankalaa. Värimieltymykset ovat henkilökohtaisia ja luovat tunnelmia, jotka vaikuttavat mielialaamme.

Valitse värejä, jotka tuntuvat omilta. Katso keräämiäsi kuvia: mitä värejä olet valinnut eniten?

Värien valinta on henkilökohtainen päätöksesi, mutta käytä tätä ohjetta apuna. Valitse kolme väriä tai värisävyä:

  1. Pääväri, jolla maalaat seinät
  2. Täyteväri suuremmille sisustuselementeille, kuten sohvalle ja nojatuolille
  3. Tehosteväri, joka tulee esille pienemmissä sisustusesineissä kuten kukissa, tyynyissä ja pikkuesineissä

Huomioi, että huoneeseen pääsevän valon määrä vaikuttaa siihen, miltä värit todellisuudessa näyttävät.

Kolmen värin käyttäminen ei tarkoita värikästä tilaa, ellet niin halua. Huoneesi voi olla vaikka kokonaan valkoinen, kunhan käytät kolmea eri valkoisen sävyä.

Lisää tekstuuria

Kotiin on hyvä saada värin lisäksi tekstuuria, etenkin jos olet valinnut väriteemaksi kokovalkoisen tai kokoharmaan värityksen. Ensisilmäyksellä koti voi näyttää yksiväriseltä, mutta kun tarkastelet lähempää, huomaat eri värisävyjä ja runsaasti tekstuuria erilaisten materiaalien kautta.

Esimerkiksi kokovalkoisessa huoneessa voi olla pellavaverhot, samettinen nojatuoli, kiiltävän silkkiset tyynyt, rottinkituoleja ja pajukoreja, puuvillainen sohva ja tekoturkispeitto selkänojalle taiteltuna. Kaikki nämä elementit lisäävät tekstuuria ja miellyttävät silmää, luoden lämpimän, rikkaan ympäristön.

Kuvat: Unsplash, Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT