KotiIdeat / vinkkejä6 vinkkiä – näin valitset itsellesi sopivan sängyn

6 vinkkiä – näin valitset itsellesi sopivan sängyn

Vietät kolmanneksen elämästäsi nukkuen, joten sängyn valitsemiseen on hyvä käyttää aikaa. Vääränlainen sänky voi johtaa lihasten ja selän kipeytymiseen ja huonoihin yöuniin. Kunnolla nukutut unet ovat hyvinvoinnin perusta.

Tässä vinkkejä sängyn valitsemiseen, niin että se parhaiten vastaa tarpeitasi.

Kuinka sänky valitaan?

6 askelta täydellisen sängyn valitsemiseen:

Käy sänkykaupassa

Verkkokauppa jatkaa kasvuaan, ja etenkin viime aikoina on ollut erittäin hyödyllistä, että mitä tahansa on voinut ostaa kotoa käsin. Mutta sänkyä valitessa on parempi siirtyä tietokoneen ääreltä kauppaan. Näin saat paremman käsityksen siitä, miltä sänky näyttää, minkä kokoinen se todellisuudessa on, ja mikä tärkeintä: miltä se tuntuu.

Kokeile sänkyjä

On tärkeää, että kokeilet sänkyä ennen sen ostamista. Kehomme ovat erilaisia, eikä yksi sänky sovi kaikille. Kehon rakenne ja paino vaikuttaa siihen, millaista tukea tarvitsemme patjaltamme. Heittäydy siis pitkällesi ja kokeile erilaisia sänkyjä saadaksesi tuntuman siitä, mikä sopii sinulle parhaiten.

Valitkaa sänky yhdessä

Jos jaat sängyn toisen kanssa, käy sänkykaupassa yhdessä. Näin voitte molemmat varmistua siitä, että se on sopivan kokoinen ja tarpeeksi mukava. Sängyn runkoon voi usein valita myös kaksi erillistä patjaa, jolloin molemmat voivat valita itselleen sopivan patjan jäykkyystason. Erillisillä runkopatjoilla voidaan vähentää myös liikkumisen vaikutusta vieressä nukkuvan patjaan.

Ota huomioon huoneen koko

Sänkyä ostaessa on hyvä ottaa huomioon makuuhuoneen koko. Jos huone on pieni, ei jättisuuri sänky ole sinulle sopiva valinta. Rentouttavassa nukkumisympäristössä on sopivasti väljyyttä, eikä tila tunnu ahtaalta. Pienessä asunnossa vuodesohva voi olla paras ratkaisu.

Anna itsellesi tilaa

Jos makuuhuoneessasi on tilaa, harkitse isokokoista sänkyä. Näin sinulla ja mahdollisella kumppanillasi on tilaa levittäytyä. Vaikka nukkuisit yksin, ei ole mitään syytä, miksi sinun tulisi ostaa itsellesi yhden hengen sänky.

Varo liian halpaa hintaa

Kallein sänky ei välttämättä ole sinulle paras, mutta todennäköisesti ei halvinkaan. Halpa sänky voi näyttää hyvältä, mutta ei useinkaan anna sellaista tukea, mitä tarvitset kunnon yöuniin. Ennen sängyn ostamista, katso löydätkö verkosta muiden jättämiä arvosteluja kyseisestä tuotteesta, jotta saat selville sängyn hyvät ja huonot puolet ennen ostopäätöstä.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT