KotiSisustaminenNäillä vinkeillä pienikään ruokailutila ei tunnu ahtaalta

Näillä vinkeillä pienikään ruokailutila ei tunnu ahtaalta

Vaikka kodissasi ei olisikaan varsinaista ruokailuhuonetta, tämä ei tarkoita, ettetkö voisi luoda erillistä ruokailulle tarkoitettua tilaa. Pieneen huoneeseen voi olla hankala mahduttaa kaikkea tarvittavaa, mutta hyvällä suunnittelulla melkein mikä tahansa tila on riittävän iso.

Lue tästä MyMove -sivuston vinkit ruokailutilan järjestämiseen niin, että se ei tunnu ahtaalta.

Rajaa tila

Ensimmäinen askel minkä tahansa tilan luomiseen on sen rajaaminen. Jos ruokailualue on osa muuta huonetta, kuten keittiötä tai olohuonetta, haluat tehdä selväksi, että tällä alueella on oma tarkoituksensa.

Voit esimerkiksi ripustaa ruokailuryhmän yläpuolelle riippuvalaisimet, mikä tuo tilaan myös visuaalista mielenkiintoa. Toinen vaihtoehto on laittaa pöydän alle suuri matto. Käyttämällä yhtä tai molempia näistä metodeista, teet ruokailutilasta viimeistellyn näköisen.

Ole luova istuimia valitessasi

Joskus kun työskennellään pienen tilan kanssa, ei perinteisen järjestyksen noudattaminen ole mahdollista. Normaalissa ruokailuhuoneessa on yleensä pitkä pöytä, jonka molemmilla puolilla on rivi tuoleja. Mutta tämä ei ole ainoa vaihtoehto. Ole luova istuinten valinnan kanssa, ja etsi ratkaisu, joka toimii sinun kodissasi.

Voi olla, että ruokailutilaasi sopii paremmin epätavallisen muotoiset istuimet. Tai pitkä penkki, jonka voi työntää ruokailun jälkeen pöydän alle. Jos asunnossasi on kaiken kaikkiaan vähän tilaa, voisitko käyttää istuimia, joiden sisällä on säilytystilaa?

Suosi keveän näköisiä huonekaluja

Sisustuksen suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon huoneen mittasuhteet. Hanki huonekaluja, jotka näyttävät tilassa sopivan kokoisilta, sen sijaan että ne hukkuisivat avaraan tilaan, tai saisivat huoneen näyttämään täyteen ahdetulta.

Pienessä tilassa kannattaa suosia visuaalisesti kevyen näköisiä huonekaluja. Yleisesti ottaen tämä tarkoittaa huonekaluja, joilla on selkeät jalat. Luot illuusion väljyydestä, kun valo pääsee kulkemaan huonekalujen läpi.

Muista kodikkuus

Tee ruokailutilasta viihtyisä ja kodikas, jossa tekee mieli istua tuntikausia keskustellen perheenjäsenten ja vieraiden kanssa. Viihtyvyyttä saat esimerkiksi lisäämällä istuimiin tyynyjä. Ripusta seinälle taidetta ja viherkasveja persoonallisen ja kodikkaan tunnelman luomiseksi.

Lähde: MyMove

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT