KotiIdeat / vinkkejäMuutto väsyttää ja stressaa? Vältä nämä 4 yleistä mokaa kun muutat

Muutto väsyttää ja stressaa? Vältä nämä 4 yleistä mokaa kun muutat

Muuttaminen on usein melko työläs prosessi. Jos olet myymässä entistä kotiasi, jo talon saaminen esittelykuntoon voi olla mittava urakka (lue vinkkejä talon valmisteluun valokuvausta ja esittelyä varten täältä). Pakkaaminen ja siivoaminen voi viedä myös paljon aikaa, ennen kuin lopulta pääset muuttamaan ja asettumaan aloilleen uuteen asuntoon.

Voi olla, että stressaavan muuton jälkeen tuntuu siltä, ettet halua muuttaa enää koskaan. Estääksesi muuttoväsymyksen, suunnittele seuraava muutto paremmin ja vältä nämä yleiset virheet.

1. Tuot uuteen kotiin myös hyödytöntä tavaraa

Usein käy niin, että tajuat kesken muuttoprosessin, että tavaraa on enemmän mitä luulit. Voi olla, että mukana on paljon sellaisia asioita, joilla ei ole ollut ollenkaan käyttöä pitkiin aikoihin. Monet muuttajat huomaavat, että iso prosentti muutetuista tavaroista olisi ollut parempi jättää muuttamatta. Tarpeettomien asioiden muuttaminen on ajan ja rahan hukkaan heittämistä.

Ratkaisu: Pakkaaminen ja varaston, kaappien ja nurkkien siivoaminen on kaksi eri tehtävää. Niitä ei kannata yrittää tehdä samaan aikaan, sillä asioiden läpi käyminen kesken muuton on liian työlästä pienessä ajassa. Aloita tavaroiden lajittelu vähintään kaksi kuukautta ennen kuin muutat. Käy huoneet läpi yksi kerrallaan, ja päätä mikä menee roskiin, kierrätykseen, lahjoitettavaksi tai myyntiin.

Vaikka sinulla ei olisi aikomusta muuttaa lähiaikoina, nyt on hyvä aika siivota nurkista ylimääräiset ja tarpeettomat asiat.

2. Entiset huonekalut eivät sovi uuteen asuntoon

Yksi yleisistä huonekalujen muuttamiseen liittyvistä pulmista on, että vanhat huonekalut eivät sovi uuteen kotiin joko kokonsa tai tyylinsä puolesta. Joudut myymään tai lahjoittamaan huonekaluja, ja käyttämään rahaa uusiin.

Ratkaisu: Suosi sisustustyylissäsi klassisia, monikäyttöisiä huonekaluja neutraaleissa väreissä. Lisää tehosteväriä pienemmillä sisustuselementeillä, kuten tyynyillä tai matolla. Tyynynpäällisten hankkiminen tulee paljon halvemmaksi, kuin liian erikoisen sohvan vaihtaminen uuteen. Joitakin huonekaluja voi myös verhoilla tai maalata uudelleen.

3. Huonekalut ovat liian painavia siirrellä

Ennen vanhaan huonekalujen painoa pidettiin laadun takeena, mutta nykyisin laadukas huonekalu voi olla myös kevyt ja helposti siirreltävä. Painavat ja isot huonekalut ovat erityisen hankalia muutossa.

Ratkaisu: Harkitse, ostatko painavia huonekaluja. Suosi sen sijaan huonekaluja jotka ovat laadukkaita, mutta tehty kevyistä materiaaleista. Myös useaan osaan menevät huonekalut ovat näppäriä muutossa. Vaikka et olisi muuttamassa, kevyitä huonekaluja on helpompi siirtää paikasta toiseen, kun haluat vaihtaa järjestystä.

4. Uuden kodin sisustaminen jää puolitiehen

Jos olet muuttanut muutaman vuoden sisällä, voi olla, että sinulla on edelleen joitakin muuttolaatikoita varastossa odottamassa purkamista. Tai remonttiprojekteja, joita et koskaan tullut aloittaneeksi.

Ratkaisu: Kodin sisustaminen ja remontointi on parasta tehdä saman tien. Jos suunnittelet maalaamista, lattian vaihtoa tai valojen asentamista, tee ne ennen kuin muutat asuntoon – tai heti sen jälkeen. On paljon helpompaa, jos sotkuiset remontit saa pois alta ennen muuttoa, mutta jos tämä ei ole mahdollista, priorisoi ne tehtäväksi heti muuton jälkeen.

Pura kaikki muuttolaatikot mahdollisimman pian. Ja jos suunniteltu maalausurakka tuntuu liian suurelta, maalaa vain yksi seinä tehosteeksi.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT