KotiSisustaminenNäin huoneen väri vaikuttaa mielialaan

Näin huoneen väri vaikuttaa mielialaan

Väripsykologian mukaan värit, joita valitset seinillesi, vaikuttavat merkittävästi tunteisiin, mielialaan ja käytökseen. Värit vaikuttavat sinun ja perheesi henkiseen hyvinvointiin. Siksi on tärkeää valita värejä, jotka luovat onnellista ja positiivista tunnelmaa kotiisi.

Lue tästä, miten eri värit vaikuttavat ja missä niitä kannattaa käyttää kodin sisustuksessa.

Lämpimät värit sisustuksessa

Energinen oranssi

Oranssi herättää innostusta ja kiihtymystä, sekä edistää aktiivisuutta. Käytä oranssia esimerkiksi leikkihuoneessa. Voit lisätä oranssia myös olohuoneeseen stimuloimaan keskustelua.

Intensiivinen punainen

Punainen nostaa huoneen energiatasoja. Se voi stimuloida voimakkaita tunteita kuten rakkautta, intohimoa, vihaa ja voimaa. Punainen kohottaa tutkitusti verenpainetta, nopeuttaa hengitysrytmiä sekä nostaa sykettä. Voit käyttää punaista esimerkiksi olohuoneessa tai eteisessä.

Iloinen keltainen

Keltainen viestii iloa, onnellisuutta ja energiaa. Keltaisessa värissä loistaa auringonvalo. Käytä keltaista olohuoneessa, kylpyhuoneessa tai keittiössä.

Ystävällinen vaaleanpunainen

Vaaleanpunainen voimistaa luovuutta ja se yhdistetään rauhoittavaan rakkauteen ja ystävällisyyteen. Käytä vaaleanpunaista kotitoimistossa, makuuhuoneessa tai vauvan huoneessa.

Viileät värit sisustuksessa

Rauhoittava vihreä

Vihreällä on rauhoittava vaikutus. Vihreä vähentää stressiä ja sen sanotaan myös kohentavan hedelmällisyyttä. Käytä vihreää makuuhuoneessa, olohuoneessa tai keittiössä.

Tyyni sininen

Sinisellä on tyynnyttävä vaikutus. Se madaltaa verenpainetta sekä rauhoittaa hengitysrytmiä ja sydämen sykettä. Käytä sinistä makuuhuoneessa tai kylpyhuoneessa.

Hienostunut violetti

Tummanvioletti on hienostuneen dramaattinen väri. Vaaleanvioletti sen sijaan on rentouttava väri. Käytä violettia makuuhuoneessa, toimistossa tai olohuoneessa. Käytä tummempia sävyjä mieluiten tehosteena.

Neutraalit värit

Lohdullinen ruskea

Ruskea lisää huoneeseen lämpöä. Sen ajatellaan olevan lohdullinen väri. Ruskea on elegantti ja hienostunut. Käytä ruskeaa missä tahansa huoneessa.

Neutraali harmaa

Harmaa on neutraali ja tasapainoinen väri. Vaaleammat harmaan sävyt ovat ajattomia ja klassisia. Tummemmat sävyt sen sijaan tuovat huoneeseen modernia tunnelmaa. Kuten ruskea, harmaa käy mihin tahansa huoneeseen.

Ajaton valkoinen

Valkoisella on rauhoittava vaikutus. Se saa huoneen tuntumaan avarammalta. Valkoinen sopii kodissa mihin tahansa huoneeseen.

Eleganssi musta

Musta antaa syvyyttä. Sisustuksessa mustaa voi käyttää missä huoneessa tahansa, mutta on parasta käyttää sitä vain tehostevärinä.

Kuvat: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT