KotiIdeat / vinkkejäNäin valmistelet asuntosi myyntikuvien ottamista varten

Näin valmistelet asuntosi myyntikuvien ottamista varten

Laadukkaat kuvat ovat monien ammattilaisten mielestä tärkein osa asunnon menestyksekästä markkinointia. Ylen artikkelin mukaan jopa 90 % ostajaehdokkaista on tutustunut kohteisiin etukäteen netissä. Jos kuvissa näkyy vain hämäriä huoneita ja tavaravuoria, voi potentiaalinen ostaja jättää tulematta asuntonäyttöön. Siksi asunto kannattaa stailata ennen kuvien ottamista.

Pienellä valmistelulla saat asunnon näyttämään parhaat puolensa niin kuvissa, kuin myöhemmin asuntoesittelyissäkin. Tässä muutama vinkki asioista, jotka kannattaa huomioida ennen kuvien ottamista.

Kodin valmistelu kuvaushetkeä ja asuntonäyttöä varten

Koko asunto kannattaa siivota huolellisesti. Kiillota hanat, puhdista peilit ja huolehdi, että koti tuoksuu ja näyttää raikkaalta. Jos jokin paikka repsottaa, korjaa ongelma.

Vähennä esillä olevan pientavaran määrä minimiin. Liian kliiniseen lopputulokseen ei kannata kuitenkaan tähdätä, sillä kodikkaan tunnelman viestiminen on tärkeää. Voit esimerkiksi jättää sohvalle kauniisti asetellun torkkupeiton ja keittiön työtasolle ruukkuyrttejä. Suosi esillä olevissa tekstiileissä vaaleita, neutraaleja sävyjä.

Poista näkyvistä henkilökohtaiset esineet, kuten valokuvat. Piilota mahdolliset lemmikin ruoat ja lelut. Häivytä myös muut merkit siitä, ketä talossa asuu. Näin kotisi kiinnostaa helpommin kaikenlaisia ja monen ikäisiä ostajia.

Elämän tuntua kotiin kannattaa luoda esimerkiksi viherkasveilla tai leikkokukilla. Niillä annat asunnolle kotoisaa, raikasta ilmettä, pysytellen samalla sopivan persoonattomana.

Avaa verhot ja nosta sälekaihtimet ylös. Mitä enemmän luonnollista valoa huoneisiin tulvii, sitä parempi. Mitä valokuvien ottamiseen tulee, ammattitaitoiset kuvaajat voivat myös myöhemmin muokata kuvankäsittelyllä ulos kirkkaamman ilman, mikäli sille on tarve.

Talon hyviä puolia kannattaa korostaa, mutta ei niin, että vikoja yritetään kätkeä esimerkiksi kuvankäsittelyllä. Aivan kuin treffisovelluksen profiilikuvia valitessa, pyri siihen, ettei kohteen ulkonäköön netissä ihastunut ostajaehdokas joudu pettymään asuntonäytössä.

Stailaajan muistilista

Sen jälkeen kun koti on perusteellisesti siivottu, käy vielä huoneet läpi ja tarkasta, että yksityiskohdat ovat kunnossa.

Olohuone

Piilota kaukosäätimet ja pöyhi sohvatyynyt.

Makuuhuone

Petaa sängyt ja piilota yöpöydän tavarat

Keittiö

Laita keittiökoneet ja muut työtasoilla olevat asiat pois näkyviltä. Pyyhi tasot ja pistä tiskirätit ja astianpesuaineet piiloon. Poista magneetit jääkaapin ovesta. Sulje kaapit ja astianpesukoneen luukku.

Kylpyhuone ja WC

Vie henkilökohtaiset hygieniatuotteet ja muut ylimääräiset asiat pois näkyviltä. Sulje wc-istuimen kansi ja pyykkikoneen luukku.

Piha

Siirrä auto pois pihasta, mikäli tämä on mahdollista. Siisti talon seinustat. Vie varastoon polkupyörät, lelut, työkalut ja kaikki muut välineet ja koneet. Leikkaa ruoho, haravoi lehdet tai luo lumet, mikäli tarpeen.

Lähteet: Yle, Kotijoukkue

Kuvat: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje