KotiSisustaminen11 edullista ja helppoa keinoa päivittää kylpyhuoneen ilme

11 edullista ja helppoa keinoa päivittää kylpyhuoneen ilme

Kaipaako kylpyhuoneesi kipeästi raikkaampaa ilmettä? Pienistä ja nopeista muutoksista isompaan päivitykseen, tässä 12 helppoa vinkkiä.

Kylpyhuoneen uudistus pienillä, edullisilla muutoksilla voi olla järkevin vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun asut vuokra-asunnossa. Myös omistusasuntoon on kannattavaa tehdä kylpyhuoneen pikapäivitys silloin, kun varsinaista perusteellisempaa kylpyhuoneremonttia halutaan siirtää.

Tässä lista edullisista keinoista raikastaa kylpyhuoneen ilme itse, ilman suurta budjettia tai sen kummempaa ammattitaitoa. Osa listalla olevista ideoista maksaa alle 50 euroa, ja kalleimmankin muutoksen toteutat alle 500 eurolla.

Maalaa katto

Kattojen maalaaminen on nyt trendikästä. Maalaamalla katon lisäät mielenkiintoista ilmettä etenkin pienempään huoneeseen, kuten kylpyhuoneeseen.

Maalaa laatat

Vanhojen laattojen päivitys onnistuu nopeasti ja edullisesti maalaamalla, kunhan ne vain ovat ehjät ja alla oleva vesieristys on kunnossa.

Lue lisää laattojen maalaamisesta täältä.

Vaihda avohyllyyn

Avohyllyllä saat enemmän säilytystilaa, ja lisäät myös mielenkiintoa kylpyhuoneen sisustukseen. Säilytä hyllyllä kylpyhuoneen tarvikkeita ja pyyhkeitä, mutta lisää sekaan myös muutama sisustusesine, kuten kynttilä ja huonekasvi.

Osta uusia pyyhkeitä

Yksi helpoimmista ja edullisimmista keinoista päivittää kylpyhuoneen ilme, on ostaa muutamia uusia pyyhkeitä, ja säilyttää niitä avohyllyllä, telineellä tai tikkailla.

Hanki tyylikäs saippuapullo

Toinen nopea ja halpa keino raikastaa kylpyhuoneen yleisilme on uusia pienet esineet, kuten saippuapullo, hammasharjateline sekä purkit ja rasiat. Tyylikkään lopputuloksen saat aikaan, kun hankit esineitä, jotka ovat joko samaa sarjaa, tai sopivat muuten vain yhteen.

Vaihda peili

Yksi sisustamisen perusperiaatteista on, että peileillä saa lisättyä tilantuntua ja valoa mihin tahansa huoneeseen. Uusi peili kylpyhuoneessa tuo tilaan raikkautta. Mitä isompi, sitä parempi.

Edullisilla kaakelitarroilla uudistat kylpyhuoneen laatat vielä maalaamistakin helpommin. Voit myös kokeilla huoletta rohkeampia kuvioita ja värejä, sillä tarrat saa tarvittaessa pois ilman, että niistä jää jälkiä laattoihin.

Puhdista vanhat laatat

Puhdista vanhat kylpyhuoneen laatat, ja saatat yllättyä kuinka raikkaalta kylpyhuone voi näyttää. Pinttyneet laatat saavat minkä tahansa kylpyhuoneen näyttämään tunkkaiselta ja väsyneeltä. Sekoittamalla ruokasoodaa ja viinietikkaa voit tehdä itse luontoystävällisen, mutta tehokkaan puhdistusaineen.

Tuo kylpyhuoneeseen huonekasveja

Huonekasvit luovat kylpyhuoneeseen kodikkaan, raikkaan tunnelman hetkessä. Lisää muutama kasvi hyllylle, tai ripusta roikkumaan. Jos kylpyhuoneessasi ei ole ikkunaa, on parasta käyttää aitojen sijaan tekokasveja.

Hanki huonekalu

Jos budjettisi sallii, voit toki vaihtaa pesualtaan tai allaskaapin. Mutta myös pienellä huonekalulla, kuten sivupöydällä, pienellä hyllyllä tai korilla teet kylpyhuoneestasi persoonallisen ja viihtyisän. Puiset huonekalut luovat pehmeän kontrastin pesuhuoneen kliinisyydelle.

Uusi valaistus

Oikeanlainen valaistus on tärkeä osa kylpyhuoneen tunnelmaa. Hankkiudu eroon liian kirkkaista valoista, ja suosi sen sijaan pehmeämpää valaistusta.

Vaihda hana ja suihkupää

Jos kylpyhuoneen hana ja suihkupää näyttävät aikansa eläneiltä, harkitse niiden vaihtamista. Nykyisin tarjolla on valtavasti erilaisia ja erivärisiä vaihtoehtoja, joilla nostat kylpyhuoneen ilmeen kokonaan uudelle tasolle.

Kuvat: Instagram, Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT