KotiIdeat / vinkkejäTrendikäs puu – näin tuot puun näyttäväksi osaksi sisustustasi

Trendikäs puu – näin tuot puun näyttäväksi osaksi sisustustasi

Puu ja muut luonnonmateriaalit ovat nousseet kohinalla sisustuksen suosikeiksi. Puu taipuu moneksi: huonekalujen ja sisustusesineiden lisäksi puuta voi lisätä myös seinille erilaisissa muodoissa.

Puupaneeleita, rimoja ja vaneria voit käyttää joko sellaisenaan, tai käsitellä petsillä, lakalla, vahalla tai maalilla ennen asentamista.

Katso tästä vinkkejä, kuinka voit luoda kotisi seinille kauniita puuyksityiskohtia.

Vaalea vaneriverhoilu

Vanerilla luot huoneeseen kutsuvaa, kodikasta ja maanläheistä tunnelmaa. Vaneri sopii erinomaisesti muun muassa seinien verhoilumateriaaliksi.

Koivuvaneri on kestävä tuote, joka valmistetaan uusiutuvasta raaka-aineesta, joten se on myös ekologinen valinta.

Jos haluat, että vaneriseinäsi säilyttää kauniin, vaalean sävynsä, täytyy pinta käsitellä valkokuultavalla suojavahalla, jossa on uv-suoja. Muuten auringonvalo tummentaa värin ajan myötä.

Raikas rimaseinä

Rimaseinä on huoneen katseenvangitsija. Se tuo mielenkiintoa ja eloa tilaan kuin tilaan. Seinien lisäksi voit lisätä rimaverhoilun esimerkiksi keittiösaarekkeen ympärille.

Rimaseinän voit tehdä muun muassa jalkalistoista tai sormipaneeleista, jotka voit käsitellä ensin haluamallasi tavalla.

Bonus: rimaseinä parantaa huoneen akustiikkaa!

Kaunis koristelista

Tyylikästä ja hillittyä eleganssia saat asentamalla seinille koristelistoituksen. Asettele listat haluamaasi muotoon, ja kiinnitä seinälle liimalla tai pienillä nauloilla.

Listoituksen tekemiseen voit käyttää esimerkiksi edullisia peitelistoja. Listat voit halutessasi petsata, maalata tai lakata.

Leikittele väreillä ja muodoilla

Rimaseinää ei tarvitse välttämättä asentaa joko vaaka- tai pystysuuntaan, vaan voit leikata ja asentaa rimoja mitä kekseliäimmillä tavoilla erilaisiksi kuvioiksi.

Myös väreillä voi leikitellä, ja luoda tilaan aivan uudenlaista tunnelmaa. Sävyä puupintaan saa maalin lisäksi esimerkiksi värillisestä puuvahasta. Värivahalla voi antaa eloa myös jo tummuneelle pinnalle.

Kuvat: Unsplash, Instagram

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT