KotiUutisetVuoden 2021 sisustustrendit maailmalla: 5 väistyvää sisustustyyliä + 6 nousevaa trendiä

Vuoden 2021 sisustustrendit maailmalla: 5 väistyvää sisustustyyliä + 6 nousevaa trendiä

Yhdysvaltalainen verkkojulkaisu Insider pyysi viittä sisustussuunnittelija kertomaan mielipiteensä sisustuksen nousevista ja laskevista trendeistä vuonna 2021.

Lue tästä kooste sisustuksen tuulista rapakon takaa:

Shiplap-paneloidut seinät ovat jäämässä pois

Insider kirjoittaa, että sisustussuunnittelija Rachel Streetin mukaan shiplap-panelointi on yksi nopeimmin katoavista sisustustrendeistä.

Aikoinaan laivoissa käytetty seinäpanelointi oli trendikäs tapa sisustaa kodin seiniä 2010-luvulla.

– Panelointi on ollut suosiossa lähes jokaisessa TV-sisustusohjelmassa, mutta nykyisin on niin paljon muita tapoja tuoda tilaan tekstuuria, Street kertoi Insiderille.

Streetin mukaan laatat, betonielementit, rottinki ja elävät seinäkasvit keräävät suosiota vuonna 2021.

Harmaat keittiöt ovat menettämässä suosiotaan

Kokoharmaat keittiön kaapistot ja seinät ovat vähemmän suosittuja vuonna 2021, ennustaa sisustussuunnittelija Dennese Guadeloupe Rojas Insiderille.

Hänen mukaansa harmaat keittiöt voivat helposti näyttää kylmiltä ja persoonattomilta.

Hän uskoo, että voimakkaammat värit saavat enemmän suosiota tänä vuonna. Rojas mainitsee indigonsinisen, jonka hän arvelee olevan erityisen trendikäs keittiön väri vuonna 2021.

Kokovalkoiset sisustukset alkavat näyttää aikansa eläneiltä

Kuten kokoharmaat sisustukset, myös kokonaan valkoiset kodit menettävät suosiotaan. Insider kertoo, että Street ennusti minimalististen, kokovalkoisten sisustusten olevan pian historiaa.

– Jo muutaman vuoden ajan olemme sisustaneet kaiken kirkkaan valkoisella, seinistä työtasoihin, kertoi Street Insiderin mukaan.

Tänä vuonna Street uskoo ihmisten luovan visuaalista mielenkiintoa värien kautta. He, jotka eivät innostu kirkkaista väreistä, voivat lisätä kiinnostavuutta yhdistelemällä erilaisia haaleanvärisiä kuvioita ja tekstuureja.

1950- ja 1960-lukujen modernistiset huonekalut voivat olla jäämässä pois muodista

Viime vuosina 1950- ja 1960-lukujen huonekalut ovat olleet erittäin suosittuja kaikkialla. Sisustussuunnittelija Heather Goerzen kertoi Insiderille, että trendi saattaa olla nyt väistymässä.

Hänen mukaansa olemme siirtymässä pois Mad Men -lookista ja tiloista, joita dominoi pähkinäpuu, kapeat jalat ja geometriset printit.

Tehosteseinät eivät todennäköisesti ole enää kovin trendikkäitä vuonna 2021

Tehosteseinä on seinä, joka on maalattu tai tapetoitu eri tavalla kuin muut huoneen seinät. Trendin tarkoitus on ollut tehdä tilasta mielenkiintoisempi, mutta Rojaksen mukaan tehosteseinien aika alkaa olla ohi.

Hän kertoi Insiderille, että tehosteseinät voivat näyttää lapsellisilta ja olla liian häiritseviä.

“Granny chic” -tyyli saattaa olla nousemassa

Goerzen kuvaili Insiderille granny chic- tyyliä trendinä, jonka keskiössä ovat kodikkaat sisustuselementit, joita voi kuvitella löytävänsä isovanhempien kotoa. Hänen mukaansa tyylin tarkoitus on luoda mukavuutta, nostalgiaa ja perinteitä henkivää tunnelmaa.

Granny chic- tyyliin kuuluu muun muassa kukkatapetit, antiikkiset maalaukset, herkät posliiniesineet, virkatut peitot ja erikoiset vintage-esineet.

Siirrettävät tapetit ovat todennäköisesti trendikkäitä 2021

Itseliimautuva, siirrettävä tapetti kerää suosiota etenkin vuokralla asuvien keskuudessa. Tapetti on matalan kynnyksen keino kohentaa asunnon ulkonäköä.

– Peel-and-stick-tapetti on täydellinen helpon ja dramaattisen muutoksen tekemiseen, Rojas kertoi Insiderille.

Siirrettävä tapetti mahdollistaa luovemmatkin kokeilut, sillä se on helppo poistaa, kun siihen kyllästyy.

Värikkäät keittiön välitilat ovat nousussa

Keittiön sisustuksessa yksiväriset, sileät välitilalaatoitukset voivat olla vaihtumassa värikkäisiin, käsintehtyihin keraamisiin laattoihin.

Sileiden posliinilaattojen tai lasitiilien aika on ohi, Street kertoi Insiderille. Hänen mukaansa nousussa ovat käsityöläisten tekemät keraamiset laatat, joissa näkyy ainutlaatuinen työn jälki. Esimerkkinä hän mainitsee marokkolaiset zellige-laatat.

Keraamisilla laatoilla voidaan peittää keittiön välitila, tai jopa kokonaisia seiniä. Mutta käsintehdyt laatat ovat usein kalliimpia kuin tehdasvalmisteiset laatat, joten kukkaroystävällisempänä vaihtoehtona myös yksittäisiä laattoja voidaan käyttää tehosteena.

Betonia jäljittelevät seinät pysyttelevät pinnalla tänäkin vuonna

Betoniseinää jäljittelevät seinien päällysteet ovat edelleen suosiossa. Sen sijaan että seiniä tarvitsisi rakentaa alusta alkaen betonista, voi aidon näköisen lopputuloksen saada aikaan päällystämällä seinän betonipinnoitteella.

Erikoisbetonista tehty pinnoite voidaan levittää seinälle samalla tavalla kuin maali, joko maalitelalla tai pensselillä.

Rottinkikalusteet ovat edelleen trendikkäitä

Sisustussuunnittelija Ross Thompson kertoi Insiderille, että rottinkihuonekalut ovat edelleen suosittuja 2021.

Luonnonmateriaalista valmistetut huonekalut lisäävät lämpöä ja keveyttä kodin sisustukseen.

Luonnonmateriaaliset tekstiilit ovat yhä suositumpia

Synteettiset materiaalit kuten polyesteri ja nylon ovat menettäneet paikkansa luonnonmateriaaleille ja kierrätetyille tekstiileille.

Thompson ennustaa Insiderille, että tietoisuuden lisääntyminen ympäristöasioissa lisää ympäristöystävällisten ja luonnollisten tekstiilien käyttöä kotona.

Hän mainitsee luomupuuvillaan, kierrätetyn polyesterin ja ympäristöystävällisen pellavan pääehdokkaina vuoden 2021 trendikkäimmäksi tekstiiliksi.


Lähde: Insider

Kuvat: Pexels, Instagram

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT