KotiUutisetKeittiöremontin rahoitus kannattaa aina kilpailuttaa

Keittiöremontin rahoitus kannattaa aina kilpailuttaa

Keittiö on monelle yksi kodin tärkeimmistä tiloista, eikä suotta – siellä syntyvät myös monet yhteiset muistot perheen ja ystävien kanssa. Hyvä ja laadukaskaan keittiö ei kuitenkaan ole ikuinen, vaan ennemmin tai myöhemmin koittaa keittiöremontin aika. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä kannattaa huomioida, kun pohtii uuden keittiön hankintaa ja rahoitusta.

Keittiöremontti on kodin kalleimpia remontteja

Kun remontti tulee ajankohtaiseksi, on monen ensimmäinen kysymys hinta – mitä keittiöremontti oikein maksaa ja miten saada omannäköinen keittiö mahdollisimman edullisesti?

Koska keittiöitä ja remonttitarpeita on erilaisia, on hintahaarukka hyvin laaja, tyypillisesti noin 2 000–20 000 euroa. Esimerkiksi yksiön tupakeittiön uusiminen on huomattavasti edullisempaa kuin suuren omakotitalon keittiön uusiminen.

Keittiöremontin hintaan vaikuttaa toki myös se, uusitaanko keittiö kokonaan vai tehdäänkö vain osittaista remonttia ja kuinka paljon sähkötöitä sekä muuta ammattilaistyötä keittiössä halutaan teettää. Kokonaishintaan vaikuttavat esimerkiksi seuraavat tekijät:

 1. Keittiön koko ja muoto
 2. Uusitaanko myös rungot vai pelkät ovet
 3. Tarvitseeko keittiössä tehdä sähkö- tai putkitöitä tai muuttaa järjestystä
 4. Materiaalit, esimerkiksi tasot (puu/kivitaso/laminaatti)
 5. Valaisimet, altaat ja hanat ja niiden määrä ja sijainti
 6. Kodinkoneiden hintaluokka
 7. Erikoiskalusteet ja mekanismit (esim. aamiaiskaappi)

Jos keittiöremontissa haluaa säästää, yksi tapa on asentaa keittiö itse tai hyödyntää lähipiiristä löytyvää ammattilaista, sillä myös asennus- ja ammattityö on kallista. Usein tätä mahdollisuutta ei ole ja yleensä keittiöremontti rahoitetaan joko kokonaan tai osittain ulkopuolisen rahoituksen turvin.

Keittiöremontin rahoitusvaihtoehdot

Kun marssit keittiöliikkeeseen, alkaa keittiöunelma konkretisoitua. Asiantuntija piirtää yhdessä kanssasi unelmiesi keittiön ja kertoo esimerkiksi eri materiaalien ja lisäosien vaikutuksesta hintaan. Tässä kohtaa kannattaakin miettiä, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja missä kohtaa on vastaavasti valmis pieniin kompromisseihin – jos on.

Yleensä tässä vaiheessa tulee puhe myös rahoituksesta. Keittiöliikkeet tarjoavat tyypillisesti omaa rahoitustaan, joka voikin kuulostaa näppärältä ratkaisulta, kun ei tarvitse erikseen kysellä muualta. Läheskään aina keittiöliikkeen tarjoama rahoitus ei kuitenkaan ole se edullisin vaihtoehto, vaan saatat löytää tarvitsemasi rahoituksen huomattavasti edullisemmin.

Keittiön ostajalla on luonnollisesti täysi vapaus valita, miten hän rahoittaa keittiönsä ja tätä mahdollisuutta kannattaakin hyödyntää, sillä lainakuluissa säästämällä ei joudu tinkimään itse keittiöstä. Korot ja kulut ovat ylimääräisiä eriä, joista ei kerry asiakkaalle minkäänlaista iloa, toisin kuin vaikkapa laadukkaammista materiaaleista.

Milloin laina on hyvä ratkaisu?

Vaikka pystyisit periaatteessa maksamaan keittiöremontin myös itse, kannattaa ainakin osittaista lainaa silti pohtia. Lainan etuja ovat esimerkiksi seuraavat:

 1. Keittiöremontti tehdään vain harvoin, joten et ehkä halua tinkiä kodinkoneista tai materiaaleista
 2. Takaisinmaksuajan ja kuukausierän voi valita omaan elämään sopivaksi
 3. Säästäminen voi olla hidasta ja tuntua vaikealta
 4. Lainan voi aina maksaa takaisin myös etuajassa ilman lisäkuluja
 5. Koko summaa ei tarvitse ottaa lainana vaan osan voi rahoittaa säästöillä
 6. Laadukkaasti tehty remontti nostaa kodin arvoa

Monella meistä keittiöremontti voi olla remontti, joka tehdään vain kerran tai kaksi elämässä. Tällöin on merkityksellistä, että keittiöstä ei muodostu liiallista kompromissia, vaan myös omia toiveita ja unelmia saa toteuttaa järkevän budjetin rajoissa.

Ymmärrä lainasi kulut

Lainojen kohonneet korkotasot ovat tuskin jääneet keneltäkään huomaamatta uutisvirrassa, mutta tiesitkö että lainoissa on myös muita eroja? Onkin tärkeää ymmärtää, mistä oman lainan kokonaissumma muodostuu.

Lainanmaksu hoidetaan yleensä kuukausittain erissä, joita kutsutaan maksueriksi. Maksuerä muodostuu yleensä pääoman lyhennyksestä, koron osuudesta ja mahdollisista kuluista. Kuluihin lukeutuvat esimerkiksi tilinhoitomaksu tai muu jatkuva veloitus, ja etenkin pienissä tai pitkissä lainoissa näistä voi kertyä suurikin summa. Varsin usein myös lainan avaamiseen liittyy kuluja, esimerkiksi avausmaksu.

Nykyään kuluttajien avuksi on onneksi tuotu paitsi nimelliskorko, myös lainan todellinen vuosikorko. Siinä missä nimelliskorko ei ota huomioon lainan kuluja, laittaa todellinen vuosikorko lainat järjestykseen todellisten kulujen mukaan. Rahoitusyhtiöt ovatkin nykyään velvoitettuja ilmoittamaan myös lainan todellisen vuosikoron.

Vertailemalla varmistat parhaan hinnan

Kun suunnittelet keittiöremonttia, pyydät todennäköisesti tarjouksen useammalta toimijalta. Tämä onkin hyvin järkevää, sillä vaikka siinä menee enemmän aikaa, saat käsityksen eri valmistajien eroista niin hinnan, laadun kuin muidenkin seikkojen suhteen. Keittiön lisäksi myös mahdollinen rahoitus kannattaa aina kilpailuttaa, sillä nykyään sitä ei enää tarvitse tehdä puhelimitse tai ovelta ovelle juoksemalla.

Kotimainen lainojen vertailuun keskittynyt Summarum on suunnitellut erittäin helppokäyttöisen lainavertailun, jolla voit kilpailuttaa keittiöremonttiin tarvittavan lainan erittäin helposti netissä. Aikaa kilpailutuksessa kuluu vain noin viisi minuuttia ja saat heti käsityksen, millaista lainaa sinun on mahdollista saada ja minkälaisilla ehdoilla. Hyvä vinkki on kilpailuttaa laina jo suunnitteluvaiheessa, jotta tiedät, mihin sinulla on varaa.

Valitse useista vaihtoehdoista

Lainan kilpailutus toimii syöttämällä työkaluun muutamia perustietoja, kuten lainasumma ja toivottu laina-aika sekä hakijan omia tietoja. Nämä syötettyäsi voit hakea saatavilla olevat lainat ja saat parhaimmillaan jopa kymmeniä vaihtoehtoja. Näistä kannattaa tietysti valita itselle edullisin ja sopivin. Lainahakemuksen voit tehdä suoraan netissä ja saat myös päätöksen nopeasti.

Joskus lainoja haluaa kilpailuttaa vain uteliaisuudesta tai suunnittelun tueksi – mitä laina tulisi maksamaan ja olisiko säästäminen tilille kuitenkin parempi vaihtoehto? Vaikka lopulta päätyisi rahoittamaan keittiöremontin itse, on kuitenkin hyödyllistä tietää, mitä remonttilaina tulisi maksamaan. Summarumin työkalun avulla voi vapaasti ruokkia uteliaisuuttasi ja testata tämänhetkistä hintatasoa sitoumuksetta.

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT