KotiUutisetTällainen oli Jokelassa ensi kertaa järjestetty Tarinoiden Talot -tapahtuma

Tällainen oli Jokelassa ensi kertaa järjestetty Tarinoiden Talot -tapahtuma

Tuusulan Jokelassa järjestetyssä Tarinoiden Talot -tapahtumassa vieraili toissa lauantaina lähes 570 kävijää. Valtaosa vierailijoista oli oman kylän väkeä, mutta tapahtuma tavoitti suuren määrän kävijöitä myös muista lähikunnista.

Tuusulan pohjoisimmassa kuntakeskuksessa Jokelassa lauantaina 19.8. ensimmäistä kertaa järjestetty Tarinoiden Talot -tapahtuma avasi ovet teollisuusajan historiaa henkiviin kohteisiin. Mukana oli niin julkisia kohteita kuin yksityiskotejakin. Tapahtuma on saamassa jatkoa myös vuonna 2024, jolloin vietetään Jokelan 150-vuotisjuhlia.  

Uuden tapahtuman kävijämääräarviot tuottivat kutkuttavaa jännitystä ennen tapahtuman toteutumista. Tapahtuman järjestäjien iloksi epävakaisesta säästä huolimatta lippuja myytiin ennakkoon noin 370 kappaletta ja varsinaisena tapahtumapäivänä Jokelan asemalta 200 kappaletta, yhteensä kävijöitä oli noin 570 henkilön verran. Kävijöitä saapui runsaasti tapahtuman kotikylältä Jokelasta, mutta myös esimerkiksi Etelä-Tuusulasta, Helsingistä, Hyvinkäältä, Riihimäeltä ja Järvenpäästä. Kaukaisimmat vieraat tulivat Kuopiosta yhdistäen käyntiinsä myös muuta ohjelmaa.

Kävijät ihastelivat kuusi tuntia kestäneen tapahtuman aikana tunnelmallisia taloja ja vilkasta kuhinaa Jokelan keskustassa. Myös Jokela palveluineen tuli monille ensimmäistä kertaa tutuksi.

– Kiitämme lämpimästi ihanien vierailukohteidemme vieraanvaraisia omistajia ovienne avaamisesta sadoille ihmisille. Tarjositte heille ainutlaatuisen kokemuksen tutustua mielenkiintoisiin rakennuksiinne ja niiden sykähdyttäviin tarinoihin, kiittää Pohjois-Tuusulan hankekehittäjä Jenni Kontto.

Useamman tapahtumassa mukana olevan talon omistajat päivittävät sosiaalista mediaa aktiivisesti kertoen taloistaan ja elämästään niissä. Tapahtumapäivänä some-tilien seuraajat saivat kohdata henkilökohtaisesti seuraamiensa tilien pitäjät. Kohtaamiset olivat inspiroivia ja lämminhenkisiä.

– Tarinoiden Talot oli todellinen hyvän mielen tapahtuma, sekä kävijöille että meille! Kävijöiden kiinnostus kotiamme ja koko talon historiaa kohtaan yllätti ja tuntui todella hyvältä. Oli myös mahtavaa tavata talon aiempia asukkeja, joilta opimme lisää Paavolan vaiheista. Ikimaailmassa ei osattu odottaa, että saadaan näin monta mukavaa vierasta kylään, iloitsee Kolmen Paavon talo -kohteen omistaja Outi Huusko.

– Jokelan 150-vuotisjuhlia juhlitaan vuonna 2024. Tarinoiden Talot -tapahtuma toimi loistavana avauksena pohjoisimman kylämme Jokelan esittelyssä. Tulevaa juhlavuotta ja Jokelan syntymäpäiviä juhlitaan ensi vuonna vuoden ympäri, iloitsee Kontto.  

Juhlavuoden suunnittelutyötä tekee paikallisista toimijoista koottu ohjausryhmä yhdessä asukkaiden kanssa.

Lähde: Tuusulan kunta

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT