KotiAsuminenPelottaako syrjässä asuminen - lue 8 vinkkiä

Pelottaako syrjässä asuminen – lue 8 vinkkiä

Maalla, luonnossa, metsän keskellä asuminen voi olla ihanaa ja rentouttavaa – ja myös edullista kaupunkiin verrattuna.

Tällainen asumisjärjestely voi kuitenkin pitää sisällään myös kääntöpuolen: se aiheuttaa pelkoa ja epävarmuutta. Maaseudulla, syrjässä muista asuminen voi herättää huolta turvallisuudesta ja eristyksissä olemisesta, varsinkin jos asut yksin.

Jos harkitset tai olet jo päättänyt asua ”metsän keskellä”, tässä on joitain vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua tuntemaan olon turvallisemmaksi. Vinkit antoi life coach Timo Palonen.

  1. Tutustu ympäristöösi: Kannattaa opetella tuntemaan uusi ympäristösi ja mahdollinen naapurustosi hyvin. Kävele ympäristössäsi sekä päivällä että illalla, jotta opit tuntemaan asuinalueesi paremmin ja tunnet olosi tutuksi ja turvalliseksi.
  2. Turvallisuusjärjestelyt: Kannattaa toki varmistaa, että talossasi tai asunnossasi on riittävät turvallisuusjärjestelyt. Asenna luotettavat lukot oviin ja ikkunoihin sekä harkitse mahdollisuuksia asentaa hälytysjärjestelmä tai turvakamera, jos se tuo sinulle mielenrauhaa.
  3. Naapuruusyhteys: Ota yhteyttä naapureihisi ja tutustu heihin. Naapurit voivat olla arvokas tuki ja apu tarpeen tullen, jos jotain sattuu, ja heidän kanssaan voi olla hyvä pitää yhteyttä erityisesti, jos tunnet itsesi joskus yksinäiseksi tai tarvitset apua.
  4. Varautuminen hätätilanteisiin: Pidä aina puhelin lähellä hätätilanteiden varalta ja tallenna hätänumerot muistiin. Tutustu myös lähialueen hätäpalveluihin ja ensiaputaitoihin.
  5. Yhteisöön mukaan liittyminen: Osallistu paikallisiin yhteisötapahtumiin. Tällä tavoin voit tavata muita ihmisiä, laajentaa sosiaalista verkostoasi ja luoda tukiverkostoja.
  6. Yhteydenpito läheisiin: Pidä yhteyttä päivittäin perheenjäseniin ja ystäviin, vaikka asuisitkin kauempana heistä. Säännöllinen yhteydenpito auttaa sinua tuntemaan olosi vähemmän yksinäiseksi.
  7. Itsepuolustustaidot: Jos tunnet tarvetta, harkitse itsepuolustustaitojen opettelemista. Näin voit tuntea olosi turvallisemmaksi ja taitoa voi tarvittaessa hyödyntää hätätilanteissa.
  8. Luota vaistoihisi: Jos jokin tuntuu epäilyttävältä tai turvattomalta, luota aina vaistoihisi. Vältä tilanteita, jotka tuntuvat epämiellyttäviltä tai riskialttiilta.
TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT