KotiAsuminenKylppäritrendit 2023 - katso upeat kuvat!

Kylppäritrendit 2023 – katso upeat kuvat!

Levottomina aikoina kaipaamme hetken lepoa, rauhaa ja rentoutumista. Kylpyhuone on latautumispaikka keholle ja mielelle, minkä lisäksi se on kodin ainoa huone, jonka ovi on täysin sallittua laittaa lukkoon.

Stressaavan arkipäivän – tai päivän uutiskatsauksen – jälkeen kylpyhuone tarjoaa rauhoittavan ja viihtyisän hetken itselle tai leikkisää yhdessäoloa perheen kanssa.

Energiatehokasta nautintoa

Kuluneen talven korkeat sähkönhinnat antoivat tärkeän opetuksen energiatehokkuudesta. Energian säästäminen ei ole pelkkä trendivillitys, vaan välttämättömyys.

Energiatehokkaiden ratkaisujen ansiosta kenenkään ei kuitenkaan tarvitse luopua ylellisestä kylpyhuoneestaan. Esimerkiksi Gustavsberg (kuvia alla) kertoo olleensa eturintamassa kehittämässä vettä, energiaa ja rahaa säästäviä kylpyhuonetuotteita jo 1970-luvulta saakka.

Pienennä ilmastovaikutuksia

Nykypäivänä pienemmät ilmastovaikutukset johtavat myös taloudellisiin säästöihin. Lämmitys ja lämmin vesi ovat nimittäin kodin suurimmat energiasyöpöt. Helppo keino varmistaa energiatehokkuus onkin energiamerkinnällä varustettujen hanojen ja termostaattien asentaminen.

Myös kiinnostus vettä säästäviin WC-istuimiin on kasvussa. Fiksu Hygienic Flush -huuhteluteknologia ja Ceramic+ -pintakäsittely vähentävät voimakkaiden puhdistusaineiden tarvetta, viestii Gustavsberg.

Pienempi ei ole yhtään huonompi

Vuosi 2023 on kompromissien vuosi. Pienempi ja energiatehokkaampi kylpyhuone voi tulla kysymykseen, kunhan sen ulkonäöstä ja käytännöllisyydestä ei tarvitse tinkiä. Pieneen tilaan sopivia ratkaisuja ovat myös taittuvat suihkuovet sekä kompakti pesuallas.

Nyt: Vihreää ja luonnonläheistä

Vihreä väri kasvattaa suosiotaan kylpyhuoneessa – sekä sisustusvärinä että viherkasvien ja tehostetekstiilien muodossa. Klassisen valkoisen ohella kylpyhuoneen värimaailmaa hallitsevat edelleen luonnonläheiset värit ja luonnonmateriaalit.

Nyt-nyt: Mattamusta on uusi musta

Myös musta kylpyhuone pitää pintansa. Juuri nyt on lupa erottua. Jos siis kylpyhuoneesi on hillityn valkoinen, harmaa tai beige, tuo värimaailmaan kontrastiksi ylellistä mustaa – mieluiten hieman uskaliaampaa mattamustaa. Gustavsberg tarjoaa nyt myös mustia suihku-uutuuksia ja hanoja.

Kuvat: Gustavsberg

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT