KotiUutisetKun kotityöt eivät huvita - 10 kikkaa!

Kun kotityöt eivät huvita – 10 kikkaa!


Kotitöiden suorittaminen voi tuntua haastavalta, varsinkin jos niihin ei löydä riittävästi motivaatiota. Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua löytämään motivaatiota ja tekemään kotityöt mielekkäämmiksi. Vinkit antoi life coach Timo Palonen.

  1. Aseta tavoitteita: Määritä selkeät ja realistiset tavoitteet kotitöiden suorittamiselle. Pienet saavutettavissa olevat tavoitteet voivat auttaa sinua näkemään edistymisen ja motivoida jatkamaan.
  2. Priorisoi ja suunnittele: Laadi lista kotitöistä tärkeysjärjestyksessä ja suunnittele aikataulu, joka jakaa ne tasaisesti päiville tai viikoille. Tämä auttaa hahmottamaan tehtävät ja vähentää ahdistusta.
  3. Palkitse itsesi: Kun suoritat kotitöitä, palkitse itsesi jollain mieluisalla tekemisellä tai pienellä hemmottelulla. Näin voit yhdistää positiivisia tuntemuksia kotitöihin liittyen.
  4. Muuta rutiineja: Jos kotityöt tuntuvat liian raskailta, harkitse rutiinien muuttamista. Esimerkiksi voit pilkkoa suuret tehtävät pienempiin osiin ja tehdä niitä lyhyempiä aikoja kerrallaan.
  5. Yhdistä mukavaan tekemiseen: Voit tehdä kotityöt mielenkiintoisemmiksi yhdistämällä ne johonkin mukavaan, kuten musiikin kuuntelemiseen, podcastien kuunteluun tai puhelimessa jutusteluun.
  6. Tee yhteistyötä: Jos asut muiden ihmisten kanssa, voit jakaa kotityöt heidän kanssaan. Yhteistyö motivoi, kun kaikki osallistuvat ja näkevät yhdessä tehdyn työn tulokset.
  7. Muista hyödyt: Ajattele niitä hyötyjä ja etuja, joita siistillä kodilla ja hoidetuilla kotitöillä on. Se luo motivaatiota, kun ymmärrät, miten ne parantavat arkeasi.
  8. Harjoita itsemyötätuntoa: Älä liikaa kritisoi itseäsi, jos et saa kaikkia kotitöitä tehtyä heti. Hyväksy, että joskus voi olla päiviä, jolloin et jaksa, ja se on ok. Ole itsellesi armollinen ja ymmärtäväinen.
  9. Kilpailuhenki: Joillekin kilpailu itsensä tai vaikkapa ajan kanssa voi toimia motivaattorina. Aseta aikaraja ja yritä päihittää se seuraavalla kerralla.
  10. Kutsu vieraita: Tämä voi auttaa sinua saamaan kotisi kuntoon ja samalla innostumaan tulevista tapahtumista.

Kaiken kaikkiaan tärkeintä on löytää sellaisia keinoja, jotka motivoivat juuri sinua. Jokainen toimii eri tavalla, joten kokeile rohkeasti erilaisia lähestymistapoja ja löydä ne, jotka toimivat parhaiten sinun kohdallasi.

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT