KotiUutisetMoni ei tykkää Lottoon ensi kuussa tulevasta historiallisesta uudistuksesta

Moni ei tykkää Lottoon ensi kuussa tulevasta historiallisesta uudistuksesta

Ensi kuussa tehdään suomalaista rahapelaamisen historiaa, kun Loton, Eurojackpotin ja muiden Veikkauksen kuponkipelien pelaaminen alkaa edellyttämään tunnistautumista. 15. toukokuuta voimaan tuleva tunnistautumisedellytys perustuu arpajaislakiin.

Tunnistautumisen avulla ehkäistään pelihaittoja, vahvistetaan ikärajavalvontaa sekä rakennetaan turvallisempaa peliympäristöä. Tunnistautuminen takaa asiakkaalle myös sen, että voitot kotiutuvat turvallisesti talteen. 

– Tunnistautunut asiakas saa kuponkipelien voittonsa talteen, vaikka tosite unohtuisi tarkistaa tai se katoaisi, kertoo Veikkauksen arvontapelien johtaja Ville Venojärvi. 

Kuponkipeleissä rekisteröitynyt Veikkauksen Etuasiakas tunnistautuu Veikkaus-kortilla, ajo-, henkilö-, Kela-kortilla tai Veikkauksen sovelluksesta löytyvällä mobiilikortilla. 

Tunnistautumisen myötä myös peliestojen valikoima monipuolistuu. Jatkossa kuponkipelien pelaamisen voi estää peleittäin tai peliryhmittäin. Muutoksen myötä mahdollistuu myös kaikkien Veikkauksen pelien pelaamisen estäminen. Poikkeuksena tähän ovat raaputusarvat, jotka siirtyvät tunnistautumisen ja estojen piiriin viimeistään 1.1.2024. 

Porukkapelien ostaminen ja yhdessä pelaaminen on edelleen mahdollista myyntipaikoissa, Veikkauksen netissä ja sovelluksessa. Myyntipaikat tekevät jatkossakin omia porukkapelejä asiakkaiden ostettavaksi.

Porukkapelit ovat kuponkipelien osuuksia, joten myös niiden osto myyntipaikasta edellyttää tunnistautumista. Tämä tarkoittaa sitä, että porukan jäsenten tulee henkilökohtaisesti tunnistautua pelin ostohetkellä ja ostaa oma osuutensa porukkapelistä. Jatkossa Veikkaus ei enää tarjoa porukkasopimuspohjia asiakkaiden ja myyntipaikkojen käyttöön ja voitot maksetaan vain tunnistautuneille asiakkaille. 

Lue lisää tunnistautumisesta ja katso Veikkauksen kiertuepaikkakunnat, joissa voit käydä rekisteröitymässä.

Huom! Rekisteröitymisen jälkeen jatkossa tulee aina tunnistautua ja tunnistautuminen vaatii ensin rekisteröitymistä Veikkauksen etuasiakkaaksi.

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT