KotiIdeat / vinkkejäMuumi-hahmo Herra Virkkunen tekee paluun Arabian Talven ihmeet -sesonkiastiastossa

Muumi-hahmo Herra Virkkunen tekee paluun Arabian Talven ihmeet -sesonkiastiastossa

Tänä talvena höyryävää kaakaota ja kuumaa keittoa nautitaan talviurheilulajeja kokeilevien muumien kanssa. Moomin by Arabian talven 2022 Talven ihmeet -sesonkiastiastossa nähdään pitkästä aikaa urheiluhullu herra Virkkunen. Hän kannustaa muumeja kokeilemaan luistelua, joka ei ponnisteluista huolimatta ota sujuakseen. Herra Virkkusen tarmo ja voimakkuus vetoavat kuitenkin Mymmeliin. Pastellinsävyiseen uutuuskokoelmaan kuuluu muki ja kulho.

Herra Virkkusen vierailu Muumilaaksossa herättää tunteita

Talven ihmeet -sesonkiastiaston kuvitusten tapahtumat pohjautuvat Tove Janssonin vuonna 1955 luomaan Vaarallinen talvi -sarjakuvaan. Kun erikoislaatuinen, urheiluyhdistyksen puheenjohtaja, herra Virkkunen, saapuu Muumilaaksoon, talviunet väliin jättänyt muumiperhe ja muut laakson asukkaat tempaistaan mukaan talviurheilulajeihin kehnolla menestyksellä, ja tunteiden myllerrykseltä ei voida välttyä.

Lajissa kuin lajissa menestyvä ja äärimmäisen kilpailuhenkinen herra Virkkunen herättää muumien keskuudessa sekä ihastusta että vihastusta. Tarinassa herran urheiluvimman tarkoitusperät epäilyttävät erityisesti Muumipeikkoa. Myös Muumimamma suhtautuu tähän varauksella. Elämänsä rakkaudesta unelmoiva nuorempi Mymmeli sekä unelmiensa prinssistä haaveileva Niiskuneiti kuitenkin ihastuvat voimakkaaseen atleettiin saman tien.

Siinä missä muumit epäonnistuvat luistelussa, Mymmeli harjoittelee lajia salaa jopa öisin tehdäkseen vaikutuksen herra Virkkuseen. Ponnistelut ovat kuitenkin turhia, sillä Virkkuselle urheilu ja menestys menevät kaiken muun edelle.

Tähän sarjakuvatarinaan ja sen kuvituksiin pohjautuen uutuusastioiden etupuolella nähdään sommitelma Muumipeikon, Muumipapan, Muumimamman ja Niiskuneidin huterista luisteluyrityksistä. Toisella puolella Mymmeli tuijottaa lumoutuneena herra Virkkusta, joka koettaa vakuuttaa häntä avantouinnin terveysvaikutuksista.

Kuvitusten harvinainen talviaihe

Talvi ja siihen liittyvät kuvitukset ovat muumitarinoissa muita aiheita harvinaisempia, sillä tavallisesti muumit nukkuvat talviunta. Muumeille talvi edustaa jotakin uutta ja ihmeellistä, vierastakin. Ehkäpä juuri siksi herra Virkkusen esittelemien talvilajien opetteluun liittyy alkukankeutta, josta selvitään kuitenkin muumimaisen avoimin mielin.

Itse herra Virkkunen on myös harvinainen näky Moomin by Arabian kokoelmissa. Viimeksi hahmo esiintyi muumiastioissa vuonna 2010 myyntiin tulleessa Hiihtokilpailu-mukissa. Alkuperäisestä hahmosta ja aiemmista vuosista poiketen, uudessa Talven ihmeet -astiastossa herra Virkkunen on puettu villapuseron ja trikoohousujen sijaan raidalliseen haalariin.

Pastellisävyt sopivat pakkastalveen

Uudet sesonkiastiat hehkuvat hempeissä pastellinsävyissä ja sointuvat hyvin aiempien vuosien talvisesonkiastioihin. Pastellinsininen taivas ja vaaleanpunaisena heijasteleva jää antavat astioille kuulaan, lumista pakkastalvea luonnehtivan yleisilmeen. Hahmojen vaatetuksen punaiset, keltaiset, vihreät ja pinkit väripilkahdukset raikastavat ilmettä.

Kuvitukset on mukailtu Tove Janssonin alkuperäisten sarjakuvakuvitusten pohjalta, ja Janssonille ominainen taidokas viivan käyttö on selvästi nähtävillä.

Talven ihmeet -astiastoon kuuluu muki (0,3 l) ja kulho (15 cm).

Sesonkiastiasto on myynnissä rajoitetun ajan 7.10.2022 alkaen helmikuun 2023 loppuun asti, tai niin kauan kuin tuotteita riittää.

Tuotetiedot ja -hinnat:


Muki, Talven ihmeet, 0,3 L, 26.90 €

Mukin kääntöpuoli
Kulho, Talven ihmeet 15 cm, 26.90 €

Tuotteet ovat saatavilla 7.10.2022 alkaen Iittalan myymälöistä ja verkkokaupassa Iittala.com sekä laajasti jälleenmyyjien kanavissa.

Lähde ja kuvat: Arabia

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT