KotiUutisetLumon lanseeraa eKaiteen, joka kerää aurinkoenergiaa hyötykäyttöön

Lumon lanseeraa eKaiteen, joka kerää aurinkoenergiaa hyötykäyttöön

Asiasta kertoo Lumon konsernin Chief Development Officer Risto Kivioja:

”Parvekelasien energiansäästö on ollut tiedossa jo pitkään. Samoin Lumon Lasituksen tuoma päästökompensaatio, mikä on Suomen olosuhteissa yli kuusinkertainen verrattuna tuotteen elinkaaren aikaisiin hiilipäästöihin. Tämä tarkoittaa, että Lumon Lasituksen käyttäjälle tuottama ilmastohyöty sen käyttöiän aikana on suurempi, kuin tuotteen koko elinkaaren aikana aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt.”

”Meillä on jo jonkun aikaa ollut työn alla ns. eKaide, joka on parvekekaideratkaisu, jossa kaidelasin väliin sijoitetaan aurinkopaneelit. Kehitystyö on edennyt siihen vaiheeseen, että meillä tuotteelle on tuotantovalmius ja etsimme nyt sopivaa koekohdetta, jossa eKaidetta voisi pilotoida käytännössä”, Kivioja sanoo.

Ensisijaisesti koekohteeksi etsimme kerrostalon julkisivulasituksia niin uudis- kuin korjausrakentamisen kohteista. ”Teemme jokaisesta projektista kohdekohtaisen suunnitelman sekä laskemme arvioidun tuottolaskelman. Näin varmistamme, että investointi on asiakkaalle kannattava”, Kivioja summaa.

eKaiteen vuosituotto vastaa keskimäärin 35 % kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta

Aurinkoenergian kerääminen kaidelasien kautta on uusi innovaatio, jota Lumon kehittää sekä vastuullisuus että estetiikka huomioiden. ”Olemme korvanneet normaalin kaideverhousmateriaalin erikoisvalmisteisella aurinkopaneelilla, joka sijoitetaan kaidelasien väliin. Se täyttää parvekkeille asetetut turvallisuusvaatimukset ja erilaiset sähköjohdot ja kytkennät on tyylikkäästi piilotettu, jolloin lopputuloksesta tulee elegantti”, Kivioja kertoo.

”eKaiteen tuottolaskelma riippuu aina monesta tekijästä, kuten asennettavien paneeleiden määrästä ja niiden ilmansuunnasta. Tämänhetkisillä energian hinnoilla takaisinmaksuaika on huomattavasti lyhyempi, kuin normaaliolosuhteissa. Pilottikohteessamme eKaiteen laskelmamme osoittivat, että sen vuosituotto vastaa keskimäärin 35 % kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta”, Kivioja summaa.

”Tässä energiamarkkinatilanteessa aurinkoenergiaa keräävä kaidelasitus on entistä houkuttelevampi vaihtoehto perinteiselle lasikaiteelle. eKaide yhdessä integroidun parvekelasituksen kanssa tuo niin energiansäästöä kuin antaa suojaa talon rakenteille. Uskomme, että kyseisellä tuoteratkaisulla tulee olemaan merkittävä rooli tulevaisuuden parvekejulkisivurakentamisessa”, sanoo Lumon konsernin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen.

Voit tutustua eKaiteeseen Lumon-verkkosivuilla.

Lähde ja kuvat: Lumon konserni

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT