KotiRemontointi ja rakentaminenNäin teet ympäristöystävällisen keittiöremontin - vinkit!

Näin teet ympäristöystävällisen keittiöremontin – vinkit!

Keittiön toimivuudella on suuri merkitys arjen sujuvuuden kannalta. Siksi remontin suunnitteluun kannattaa paneutua huolella. Lisäksi tarkka harkinta on ympäristöteko. Omiin tarpeisiin soveltuva kokonaisuus palvelee käytössä parhaassa tapauksessa vuosikymmenen.

Toisena edellytyksenä pitkäaikaiselle käytölle on luonnollisesti laadukkaat materiaalit. Hyvää harvemmin saa halvalla. Ympäristön kannalta on tärkeää varmistaa, että puumateriaali on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Entäpä kodinkoneet? Kodinkoneiden ympäristöystävällisyydessä oleellisessa roolissa on kestävyyden lisäksi energian kulutus. Erityisesti kylmälaitteissa sähkönkulutuksessa voi olla suuria eroja, koska ne ovat koko ajan päällä.

Suunnitteluvaiheessa kokkailun, syömisen ja säilytyksen lisäksi kannattaa miettiä jätteiden kierrättämistä. Kun jokaiselle materiaalille on oma paikkansa, kierrättäminen on mieluisaa ja vaivatonta. Myös lasten on silloin helpompi opetella asiaa.

Ja sitten kun se uusi keittiö valmistuu, on jokapäiväisellä toiminnalla oleellinen merkitys sen kestävyyteen pitkässä juoksussa. Muistathan, että perussiivoamisen lisäksi on syytä huomioida myös kodinkoneiden puhdistus ja tarkastukset mahdollisten vuotojen varalta.

Hyvää keittiörempaa!

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT