KotiSisustaminenSyksyn kuuma sisustusuutuus on hamppumatto - ympäristöystävällinen valinta

Syksyn kuuma sisustusuutuus on hamppumatto – ympäristöystävällinen valinta

Hamppumatot sekoitetaan usein juuttimattoihin, mutta niissä on selkeä ero. Hampun kuitu on paljon pidempää kuin juutin. Tästä syystä se on paljon kestävämpää ja antaa jaloille pehmeän tunnun. Hampusta ei myöskään irtoa samalla tavalla kuitua kuin juutista.

Hamppu on ympäristöystävällinen sisustusmateriaali monesta syystä. Sen viljely parantaa maaperän laatua nopeakasvuisuutensa ansiosta. Hamppu suojaa näin maaperää eroosiolta. Sitä käytetään myös kiertoviljelyssä, sillä kasvatus hävittää rikkaruohoja. Hamppu ei tarvitse kasvaakseen paljon vettä, joten keinokastelua ei käytetä.

Hamppumaton perushoitoon kuuluu imurointi kuten muillakin matoilla. Tahrat voi imeyttää talouspyyhkeeseen ja tarvittaessa pyyhiä kostealla.

Hamppumatosta voi helposti tulla kuva yksitoikkoisesta tekstiilistä, joka on aina samannäköinen. Vaihtoehtoja kuitenkin löytyy. Matoissa voidaan käyttää sekä värillistä että luonnonväristä hamppua. Lisäksi näyttävyyttä saadaan vaihtelemalla nukan pituutta ja käyttämällä erilaisia kudontamenetelmiä.

Kuva: Roots Living 

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje