KotiIdeat / vinkkejäJätteiden lajittelusta voi tehdä koko perheen yhteisen harrastuksen - lapsille uusi hauska...

Jätteiden lajittelusta voi tehdä koko perheen yhteisen harrastuksen – lapsille uusi hauska sivusto

Syyskuussa avautui uusi Kierrätyksen sankarit -nettisivusto. Sen tarkoituksena on opettaa lapsille jätteiden lajittelua ja kierrätystä pelillistämisen avulla. Sivusto on suunnattu pääasiallisesti alakoululaisille, mutta se soveltuu tehtävineen kaikenikäisille.

– Kotona tehtävä jätteiden lajittelu on kiertotalouteen siirtymisessä ratkaisevan tärkeä vaihe ja siihen on myös lasten helppo osallistua. Uskomme, että tieto kierrätyksen merkityksestä motivoi, ja siksi haluamme tarjota sitä tuleville Kierrätyksen Sankareille nyt myös kehittymiseen innostavien verkkopelien muodossa , toteaa  Liisa-Marie Stenbäck  Recser Oy:stä.

Kierrätyksen sankareiden maailma sisältää jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja materiaalien jatkojalostukseen liittyvää tietoa ja tehtäviä. Siellä liikutaan viidessä ympäristössä: koti, keräyspiste, kauppa, kaupunki ja luonto.

Sivustolla opetellaan esimerkiksi muovin, paperin ja paristojen kierrätystä. Tekemällä tehtäviä lapsi saa tähtiä ja voi ylentyä noviisista kierrätyksen supersankariksi.

Kierrätyksen sankarit löytyy täältä.

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT