KotiIdeat / vinkkejäNyt on viimeiset ajat istuttaa kukkasipulit - nämä asiat on syytä muistaa!

Nyt on viimeiset ajat istuttaa kukkasipulit – nämä asiat on syytä muistaa!

Nyt on syytä tarttua toimeen, mikäli haluaa varmistaa ensi kevään kukkaloiston pihallaan. Tulppaanien, narsissien ja krookusten on nimittäin ehdittävä juurtua ennen maan jäätymistä.

Isojen kukkasipulien kuten tulppaanien ja narsissien kasvualustaksi on syytä valita perennapenkki tai pensaiden alusta. Pikkusipuleita voi puolestaan istuttaa myös nurmikkoon. Näistä ovat esimerkkejä krookus ja sinililja.

Kukkasipulit ovat mainio kaveri hitaasti kasvuun lähteville perennoille. Kukkasipulit kukkivat keväällä tai alkukesästä. Kun niiden kukinta on ohi, perennojen lehdet peittävät lakastuneet varret alleen.

Kukkasipulien istutuspaikka kannattaa kuohkeuttaa noin 30 senttimetrin syvyydeltä. Mikäli maa on kovin savista, voi sitä parantaa lisäämällä multaa tai kypsää kompostia.

Sopiva istutussyvyys on kolme kertaa sipulin oma korkeus. Sipuli laitetaan maahan kärki ylöspäin. Mikäli maa on kuiva, kannattaa sitä kastella kertaalleen. Myyrien kolttosia voi estää tekemällä sipuleiden väliin reikiä, joihin laitetaan kanankakkaa.

Kukkasipulien valinnassa kannattaa huomioida omien mieltymysten lisäksi myös paikan valoisuus. Auringosta pitävät tulppaani, krookus, posliinihyasintti ja pikarililja. Varjoa taas kaipaavat narsissi, helmililja, sinililja, lumikello ja balkaninvuokko.

Lähde: Biolan

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT