KotiRemontointi ja rakentaminenOta ainakin nämä 7 asiaa huomioon, kun suunnittelet remonttia

Ota ainakin nämä 7 asiaa huomioon, kun suunnittelet remonttia

Remontin suunnittelu on tärkeä osa onnistunutta lopputulosta.

Remontit ja saneeraukset ovat pakollinen osa jokaisen kiinteistön kunnossapitoa. Remontti voi tuntua isolta kuluerältä, mutta remontoiminen hyvissä ajoin ennen suurempien ongelmien syntymistä on aina järkevää.

Edes suurempaa remonttia ei tarvitse jännittää, mikäli kokonaisuus on hyvin suunniteltu. Ota huomioon nämä asiat, kun ryhdyt suunnittelemaan remonttia.

1. Suunnittele

Suunnittelu on tärkeä osa onnistunutta remonttia. Suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi aikataulu sekä käytännön järjestelyt, mikäli remontin aikana kotona ei pysty normaalisti asumaan. Myös mahdollisen lisävarastotilan järjestämistä kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, ennen kuin remontoinnin aloittaa.

2. Kerää ideoita

Ideoita on helppo etsiä netisä. Kerää kuvia toteutuksista, joista pidät. Voit myös kysyä neuvoa urakoitsijalta. Tilan voi toteuttaa lukuisilla eri tavoilla, riippuen budjetista ja halutusta tyylistä.

3. Käytä apuna ammattilaista

Monia kodin pintaremontteja pystyy tekemään itse, kunhan vain riittävä kiinnostusta ja tarvittava aika löytyy.  Kaikkeen ei kuitenkaan kannata ryhtyä omin päin. Esimerkiksi rakenteisiin tai vesieristämiseen liittyviin remontteihin kannattaa ehdottomasti käyttää ammattilaista. Virheiden korjaaminen jälkikäteen voi tulla kalliiksi.

Lue tästä lisää, milloin remontin voi tehdä itse, ja milloin projektiin kannattaa palkata ammattilainen.

4. Etsi remontillesi luotettava tekijä

Paras ja helpoin keino löytää hyvä remonttifirma on kuulostella lähipiirin kokemuksia. Kun etsit yritystä netistä, yritä yhdistellä tietoa potentiaalisesta remonttifirmasta useammasta eri lähteestä – voit myös kysyä yritykseltä referenssejä aiemmilta asiakkailta. Selvitä yrityksen taustat.

Lue tästä lisää vinkkejä luotettavan remonttifirman löytämiseen.

5. Tee urakasta kirjallinen sopimus

Remontista kannattaa aina tehdä kirjallinen sopimus, vaikka kyseessä olisi vain pieni urakka. Sopimus toimii yhteistyön pohjana ja molemmat osapuolet voivat siihen nojautua urakan edetessä.  Näin voit välttyä mahdollisilta riidoilta myöhemmin. Sopimuksessa voidaan määritellä esimerkiksi hintoja, käytettäviä materiaaleja, aikatauluja ja takuita.

6. Suojaa remonttikohde

Remontti on monesti pölyistä hommaa ja urakalla on vaikutus koko asuntoon, vaikka itse työtä suoritettaisiin yhdessä huoneessa. Eristä remonttialue muusta huoneistosta ja suojaa tärkeät huonekalut ja arvoesineet.  

7. Kommunikoi

Kommunikointi on erittäin tärkeä osa onnistunutta remonttia. Jos huomaat epäkohtia tai puutteita työmaalla, keskustele niistä urakoitsijan kanssa mahdollisimman pian.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT