Näin löydät luotettavan remonttifirman – 5 vinkkiä

Kylpyhuoneen laatoissa on halkeamia, olohuoneen ikkunat huurtuvat ja keittiön kaapisto pitäisi vaihtaa. Kodin remontit kaipaavat ammattilaisen apua, mutta mistä urakoitsija?

Jokainen on kuullut kauhutarinoita remonteista, jotka eivät koskaan valmistu. Tai lopputuloksista, jotka eivät vastaa lainkaan sovittua. Remonttipainajaista ei kukaan halua omalle kohdalleen, jo ihan syystä että remontteihin kuluu yleensä huomattava summa rahaa. Siksi kelvollisen urakoitsijan etsiminen voi tuntua työläältä projektilta.

Luotettavan remonttifirman löytäminen voi olla haastavaa, mutta ei mahdotonta. Lue tästä, miten voit löytää osaavan ja laadukkaan remonttifirman.

Kuulostele lähipiirin kokemuksia

Paras ja helpoin keino löytää hyvä remonttifirma on kuulostella lähipiirin kokemuksia.

Onko joku tutuistasi teettänyt vasta onnistuneen remontin? Kysele ystäviltäsi ja sukulaisiltasi suosituksia hyvästä tekijästä. Joukkoon mahtuu aina monenlaisia tarinoita, mutta todennäköisesti jollakulla on hyviäkin kokemuksia. Jos et löydä remontille tekijää tuttujen suositusten kautta, tai suositeltu firma ei ole jostain syystä juuri nyt saatavilla, kannattaa katse kääntää nettiin.

Etsi suositteluja netistä

Kun googlaat remonttifirmaa netistä, voi tulosten paljous tuntua lamaannuttavalta. Rakennusfirmojen nettisivut eivät yleensä myöskään yksinään paljasta, kannattaako yritystä palkata tekemään remontti, vai ei. Mutta nyrkkisääntönä voi pitää, että sivustolta täytyy löytyä riittävästi selkeää tietoa kyseisestä yrityksestä, jotta selvitystyötä kannattaa jatkaa. Jos yritys vaikuttaa epämääräiseltä, kannattaa siirtyä suosiolla eteenpäin.

Yritysten omien sivujen selailun lisäksi kannattaa rakennusfirmoja hakea myös Google Maps -palvelun kautta. Näin saat tulokseksi listan lähellä olevista yrityksistä, joille on saatettu jättää arvosteluja. Muista kuitenkin, että kyseisiä arvosteluja voi jättää kuka tahansa. Joten jos yrityksellä on kolme viiden tähden suositusta, ei suuria johtopäätöksiä firman erinomaisuudesta kannata vielä vetää.

Jos mahdollista, yritä yhdistellä tietoa muutamasta eri lähteestä. Voit myös kysyä yritykseltä referenssejä heidän aiemmilta asiakkailtaan.

Selvitä yrityksen taustat

Yrityksen taustat kannattaa selvittää ennen urakoitsijan palkkaamista. Esimerkiksi mahdolliset verovelat sekä konkurssi- tai selvitystilat voi tarkistaa Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä, ytj.fi -sivuston yrityshausta.

Jos yritystä ei löydy rekistereistä, eikä sillä ole Y-tunnusta, ei kyseistä urakoitsijaa kannata valita.

Pyydä useampi tarjous

Kun olet löytänyt muutaman luotettavan ja lupaavan oloisen yrityksen, kannattaa niille kaikille lähettää tarjouspyyntö. Tarjouspyyntöön olisi hyvä kirjata ainakin:

  1. Alustava aikataulu
  2. Työn sisältö
  3. Pyynnöt hinta-arviosta ja laskutusperusteista

Myös aikataulu tarjousten jättämiseen tulee sisällyttää tarjouspyyntöön. Anna riittävästi taustatietoa ja pyydä kaikilta urakoitsijoilta samanlainen tarjous. Näin voit vertailla saamiasi tarjouksia paremmin toisiinsa. Osaava urakoitsija haluaa yleensä nähdä remonttikohteen ennen tarjouksen antamista.

Kun vertailet saamiasi tarjouksia, tarkista että kokonaishintoihin on lisätty erittelyt, ja että kaikki tarvittavat työt on sisällytetty tarjoukseen. Luotettavan urakoitsijan tekemä tarjous on uskottava ja selkeä.

Jos joku tarjouksista on huomattavasti edullisempi kuin muut, varmista vielä, että urakan hintaan kuuluu vastaavat asiat kuin muihinkin tarjouksiin.

Älä suostu ennakkomaksuihin. Jos urakoitsija vaatii maksua etukäteen, on hänen yrityksensä todennäköisesti vaikeuksissa. Pahimmassa tapauksessa remonttisi voi jäädä kesken tai kokonaan tekemättä. Maksa aina laskulla, tehdyn urakan jälkeen, ellette ole sopineet maksueristä etukäteen. Maksuerät kannattaa joka tapauksessa sopia niin, että ne maksetaan työvaiheiden valmistumisen jälkeen.

Tee aina kirjallinen sopimus

Remontista kannattaa aina tehdä kirjallinen sopimus, vaikka kyseessä olisi vain pieni urakka. Näin voit välttyä mahdollisilta riidoilta myöhemmin. Istu alas yhdessä urakoitsijan kanssa, ja kirjaa sopimukseen ainakin nämä asiat:

  1. Aloitus- ja valmistumisaika
  2. Työn sisältö. Mitä urakkaan kuuluu tarkalleen.
  3. Työn hinta ja laskutusperusteet, sekä mahdolliset maksuerät. Onko kyseessä tuntityö vai urakka? Mitä hinta tarkoittaa (kiinteä urakkahinta, kustannusarvio, enimmäishinta).
  4. Materiaalit. Kuuluuko urakan hintaan? Mitä materiaaleja käytetään ja minkä laatuisia?
  5. Mahdolliset aliurakoitsijat
  6. Työn valmistumisen viivästyminen. Mitä tästä seuraa?
  7. Takuut. Urakoitsijan antama takuu työlle, sekä valmistajan antamat takuut materiaaleille.

Halutessasi voit löytää valmiin sopimuspohjan helposti netistä esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulta.

Kuva: Unsplash

Facebook kommentointi

Katso myös nämä

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje