KotiRemontointi ja rakentaminen7 yleisintä virhettä, joita ihmiset tekevät kotia remontoidessaan

7 yleisintä virhettä, joita ihmiset tekevät kotia remontoidessaan

Remontti on projekti, johon liittyy monenlaisia tärkeitä yksityiskohtia. Yllätyksiltä ja virheiltä ei voi aina välttyä, mutta huolellisella suunnittelulla ja valmistelulla voi edesauttaa onnistunutta lopputulosta.

Tässä seitsemän yleistä virhettä, joita ihmiset tekevät remontoidessaan kotiaan – vältä ainakin nämä.

Järjestä säilytystilat

Remontoitavan tilan tavaroille kannattaa järjestää säilytystilat jo hyvissä ajoin ennen remonttia. Et halua joutua tilanteeseen, jossa mietitään varastoasioita silloin, kun remontti on jo täydessä vauhdissa. Onko kotonasi riittävästi tilaa väliaikaiseen varastointiin, vai joudutko vuokraamaan varastotilan?

Mieti pohjaratkaisut huolellisesti

Voit ehkä mahduttaa kylpyhuoneen lapsen huoneen viereen, mutta oletko varma, että haluat tehdä niin? Mieti huolellisesti, kuinka perheenjäsenet käyttävät kodissasi olevia tiloja, ennen kuin teet lopullisia päätöksiä pohjaratkaisuista.

Asennuta tarpeeksi pistorasioita

Olemme kaikki kiinni laitteissamme suuren osan päivästä, mikä tarkoittaa, että tarvitsemme enemmän pistorasioita kuin vuosikymmen sitten. Älä unohda asennuttaa pistorasioita myös keittiön työtasojen päälle sekä kotitoimistoon.

Valitse kestäviä materiaaleja

Suosi kestäviä materiaaleja, erityisesti jos kotonasi asuu lemmikkejä tai lapsia. Näin remontoitu kotisi on sekä käytännöllinen, että säilyy kauniina pitkälle tulevaisuuteen.

Varmista, että olet hankkinut oikeanlaiset luvat

Ennen kuin laitat vasaran heilumaan, varmista, että lupa-asiat ovat kunnossa. Lue lisää muutostöiden lupa-asioista täältä.

Hengitä helpommin

Remontointi on usein pölyistä hommaa. Varaudu asiaan etukäteen ja eristä remontoitavat tilat muusta huoneistosta suojamuoveilla.

Terveys ensin

Terveyttään ei kannata vaarantaa remontin vuoksi. Lain mukaan vanhoissa, ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa on tehtävä ammattilaisen suorittama asbestikartoitus ennen asbestipurkutöitä vaativaa remonttia. Mikäli kartoituksessa ilmenee asbestia, vain asbestipurkuluvan saaneet ammattilaiset voivat tehdä purkutyöt.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje