KotiIdeat / vinkkejäKeittiön 3 ihmeainetta – nämä kaikki siivouspulmat selvität ilman varsinaisia puhdistusaineita

Keittiön 3 ihmeainetta – nämä kaikki siivouspulmat selvität ilman varsinaisia puhdistusaineita

Keittiön siivoamiseen on olemassa monenlaisia puhdistusaineita, mutta pitkälle pääsee myös käyttämällä kolmea joka kodin luonnollista puhdistusainetta: etikkaa, ruokasoodaa ja sitruunaa.

Kaikki kolme ovat erittäin tehokkaita puhdistajia, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi hajunpoistoon. Etikan hajua joskus vierastetaan, mutta lisäämällä joukkoon sitruunamehua, ominaishajusta päästään eroon.

Lue tästä vinkkejä, kuinka voit korvata etikalla, ruokasoodalla ja sitruunalla monet muut puhdistusaineet.

Haiseva jääkaappi

Laita astiallinen ruokasoodaa jääkaappiin: se imee voimakkaat ruoanhajut ja saa jääkaapin tuoksumaan paremmalta. Samalla suojaat myös helposti hajuja imeviä ruokia.

Ruokasoodan sijaan voit myös käyttää etikkaa, sillä se imee itseensä pahoja hajuja. Halutessasi sekoita joukkoon hieman sitruunamehua.

Keittiön yleispuhdistus

Ruokasoodalla voit hoitaa lähes kaikki likaiset kohdat keittiöstäsi. Sekoita ruokasoodaan hieman vettä, ja käytä seosta tasojen, hellan, mikron ja tiskialtaan puhdistamiseen.

Kahvinkeittimen puhdistus

Puhdista kahvinkeitin etikalla. Se irrottaa rasvan ja kalkkisaostumat, joita keittimeen on voinut kertyä. Kaada etikkaa suoraan kahvinkeittimeen, ja keitä kerran läpi. Keitä tämän jälkeen puhdasta vettä pari kierrosta, kunnes keitin ei enää tuoksu etikalle.

Rasvaiset kattilat

Kattiloihin tai astioiden pintaan jämähtänyt ruoka lähtee helpommin, kun käytät pesemiseen käsitiskiainetta, johon sekoitat hieman ruokasoodaa. Myös sitruunamehu ja etikka toimivat erinomaisena rasvanpoistajana.

Haisevat roskikset

Kaada hieman ruokasoodaa roskiksen pohjalle poistaaksesi pahat hajut.

Astioiden pesu

Jos tavallinen astianpesuaine ei saa astioitasi niin puhtaaksi ja kiiltäviksi kuin toivoisit, lisää hieman etikkaa huuhteluveteen. Myös sitruuna toimii vastaavalla tavalla. Voit esimerkiksi laittaa sitruunanpuolikkaan astianpesukoneen pohjalle.

Pintojen kiillotus

Pyyhi pinnat ja tasot kiiltäväksi pienellä määrällä etikkaa. Laita etikkaa suihkepulloon ja suihkuta. Voit käyttää etikkaa laimentamattomana, tai halutessasi lisätä vettä samassa suhteessa. Voit lisätä joukkoon myös hieman sitruunanmehua, mikäli etikan haju tuntuu liian voimakkaalta.

Älä koskaan puhdista marmorisia tai muita luonnonkivisiä pintoja etikalla!

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT