KotiIdeat / vinkkejäOlohuone kuntoon – 16 asiaa, joista kannattaa hankkiutua eroon heti

Olohuone kuntoon – 16 asiaa, joista kannattaa hankkiutua eroon heti

Olohuoneen kuuluisi olla leppoisa paikka, jossa rentoudutaan ja vietetään aikaa perheen kanssa. Toisinaan olohuone alkaa kuitenkin muistuttaa varastoa, jonne säilötään kaikki mahdollinen. Sotku aiheuttaa stressiä, jo siksi olohuoneen siisteyteen ja viihtyvyyteen on hyvä panostaa.

Lue tästä, mitkä 16 asiaa kannattaa siivota pois olohuoneesta saman tien. Tuloksena on väljempi ja mukavampi tila oleilla.

Vanhat johdot

On todennäköistä, että et tarvitse entisten laitteiden johtoja enää mihinkään. Teknologia vanhenee niin nopeasti, että voit huoletta hankkiutua eroon vanhoista puhelinten ja kannettavien tietokoneiden latausjohdoista.

Vanhat kalenterit

On hyvin epätodennäköistä, että tulet tarvinneeksi menneiden vuosien kalentereita. Jos olet säilönyt vanhoja kalentereita, nyt on hyvä hetki hankkiutua niistä eroon.

Huonekalujen asennusohjeet

Sen jälkeen, kun olet kasannut huonekalut, ei asennusohjeilla enää ole käyttöä. Heitä siis pois kaikki ylimääräiset ohjekirjaset.

Lautapelit, joita kukaan ei pelaa

Lahjoita eteenpäin pelit, joilla ei pelata, sillä ne vievät vain turhaan tilaa hyllyssäsi. Heitä kierrätykseen pelit, joista puuttuu osia.

DVD- ja CD-kokoelmat

DVD- ja CD-kokoelmista eroon hankkiutuminen voi hieman kirpaista. Olet kenties kerännyt levyjä jopa vuosikymmenien ajan.

Voit toki säilyttää lempilevysi, mutta tämä ei ole välttämätöntä, sillä suurin osa elokuvista ja musiikista on nykyisin saatavilla myös suoratoistopalveluissa.

Kuitit

Jos kyse ei ole liiketoimintaan tai verovähennyksiin liittyvistä kuiteista, tai takuukuiteista, ei kuitteja kannata säilytellä.

Vanhat paristot

Ei ole mitään niin ärsyttävää, kuin yrittää etsiä romulaatikosta uutta paristoa kaukosäätimeen, ja huomata, ettei mikään löytämistäsi paristoista toimi. Kerää kaikki vanhat paristot ja vie niille tarkoitettuun kierrätyspisteeseen.

Vanhat lehdet

Voit halutessasi säilyttää muutaman suosikkilehtesi, mutta kierrätä kaikki muut. Jos lehdilläsi on rahallista arvoa, kannattaa ne tietenkin myydä eteenpäin.

Kuivuneet mustekynät

Testaa kaikki löytämäsi kynät, ja heitä pois ne, jotka eivät enää toimi kunnolla.

Kynttiläkokoelmat

Kynttilät ovat yksi suosituimmista pienistä lahjoista ystäville ja tutuille, joten todennäköisesti sinunkin kotiisi on kerääntynyt kasa joutavia kynttilöitä. Jos kynttilät ovat uusia, voit lahjoittaa ne eteenpäin. Heitä pois kynttilänjämät, tai jos intoa riittää, askartele niistä uusia kynttilöitä.

Tyhjät vihkot ja muistikirjat

Tyhjälle vihkolle tai muistikirjalle voi aina olla käyttöä, mutta jos nurkkiin on kertynyt useampia käyttämättömiä kappaleita, lahjoita osa eteenpäin.

Vanhat puhelimet

Olet vaihtanut puhelimesi uuteen ja vanha puhelin on jäänyt laatikon pohjalle. Jos sinulla ei ole erityistä syytä säilyttää entistä puhelintasi, vie se esimerkiksi puhelinliikkeen kierrätyslaatikkoon. Vanhoista kännyköistä saadaan arvokkaita materiaaleja – kuten kultaa, hopeaa ja kuparia –uusiokäyttöön. Toimivan laitteen voit myydä eteenpäin.

Vanhat kortit

Vanhoista korteista eroon hankkiutuminen voi olla vaikeaa, mutta jos kortteja on kertynyt laatikoittaan, olet varmasti tyytyväinen karsinnan jälkeen. Anna itsellesi lupa säilyttää muutama kortti, erityisesti jos ne ovat edesmenneeltä rakkaalta, mutta kierrätä loput.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT