KotiRemontointi ja rakentaminenKodin päivittäminen – 5 syytä, miksi kotiin kannattaa satsata

Kodin päivittäminen – 5 syytä, miksi kotiin kannattaa satsata

Toimivuus ja viihtyvyys ovat tärkeä osa kodin tunnelmaa. Kodin ulkonäöllä on vaikutus siellä asuvien ihmisten mielialaan, joten sisustukseen on hyvä kiinnittää huomiota. Kaunis koti rentouttaa ja antaa mielen levätä.

Kodin päivittämiselle on useita hyviä syitä. Ehkä olet kyllästynyt nykyiseen sisustukseen, tai se näyttää vanhanaikaiselta, tai haluat kasvattaa talon myyntiarvoa – kodista huolehtimiseen kannattaa aina panostaa.

Tässä viisi syytä miksi kotia kannattaa päivittää.

1.     Myyntimahdollisuuksien parantaminen

Se miltä koti näyttää, on tärkeä osa kodin arvoa. Hoidetun näköinen talo tekee potentiaaliseen ostajaan paremman vaikutuksen. Jos aiot myydä talosi, käytä aikaa kohentaaksesi talon ulkonäköä myös ulkoapäin. Esimerkiksi talon ulkomaalaus on usein erinomainen keino ehostaa talon ulkonäköä.

2.     Valmistautuminen eläkkeelle jäämiseen

Jos olet lähellä eläkeikää ja suunnittelet viettäväsi suurimman osa ajastasi kotona, on nyt hyvä aika panostaa kodin viihtyisyyteen. Mieti myös aikaa eteenpäin, ja harkitse lisääväsi asuntoosi ominaisuuksia, jotka helpottavat elämää myöhemmin. Vaihda esimerkiksi kylpyamme tilavaan suihkuun ja poista turhia kynnyksiä. Valitse huonekalut huolellisesti ja panosta patjaan, joka sopii sinulle parhaiten. Suunnittele kodin parannustyöt niin, että lopputulos vastaa parhaiten tulevaa elämäntapaasi. Eläkkeelle jääminen on mainio syy investoida kodin ulkonäköön ja toimivuuteen.

3.     Energiatehokkaampi asuminen

Jos sähkölaskusi ovat pilvissä, on aika tehdä talosta energiatehokkaampi. Teetä ensin energiansäästökartoitus, jossa selvitetään kotisi energiansäästömahdollisuudet. Mahdollisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi eristeiden lisääminen, ikkunoiden ja ovien vaihto ja lämmitysjärjestelmän päivittäminen. Tekemällä kodistasi energiatehokkaan säästät sen käyttökustannuksissa, mutta myös ympäristö kiittää.

4.     Raikkaampi ilme

Vaikka kotisi olisi ehjä ja siisti, ja kaikki toimisi hyvin, ei tämä tarkoita, ettetkö voisi raikastaa sen yleisilmettä. Maalaa seinät ja kuluneet huonekalut, vaihda kaappien nupit ja kahvat, pintakäsittele tasot uudestaan, päivitä kalusteet pikkuhiljaa laadukkaampiin ja niin edelleen. Raikas ja ajanmukainen asunto tekee kotona viihtymisestä helppoa.

5.     Lisätilan hankkiminen

Joskus kodissa on paikka, josta voi tarvittaessa muokata lisää asuintilaa. Kyse voi olla kodin yhteydessä olevasta varastotilasta, suuresta vaatehuoneesta tai ullakosta, jotka voivat muuntua esimerkiksi työhuoneeksi tai makuuhuoneeksi. Remontoimalla turha tila saadaan hyötykäyttöön.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje