KotiSisustaminen4 tämän kevään ja kesän suosituinta sisustustrendiä

4 tämän kevään ja kesän suosituinta sisustustrendiä

Tämän kevään ja kesän sisustustrendeistä osa on uudempia tuttavuuksia, kun taas toiset ovat olleet maisemissa jo hieman pidempään. Tässä neljä haluttua sisustustrendiä. Joko sinun kodistasi löytyy tapettiseinä ja rottinkihuonekaluja?

Sisustusesineet otetaan taas esille

Minimalismi on ollut pinnalla vuosikausia, mutta nyt kokovalkoiseen, pelkistettyyn kotiin on tulossa enemmän persoonallisuutta, sillä sisustusesineet ovat taas muodissa. Keräilyesineet ja käsityöt, joita ennen laitettiin tarkkaan harkitusti vain kirjahyllyyn, koristavat tänä keväänä jokaista huonetta. Maksimalismi on nousussa ja kodeista on tulossa hieman täyteläisempiä.

Asiantuntijoiden mukaan kyseessä voi olla pandemiasta johtuva kotoilukulttuuri, joka on saanut ihmiset kaipaamaan enemmän viihtyisyyttä, ja toisaalta myös vaihtelua, kotinsa sisustukseen. Värikkäät yksityiskohdat ja tekstuurit kiehtovat. Taiteelle, kirjoille ja esineille on taas enemmän kysyntää.

Puiset yksityiskohdat viehättävät

Tämän päivän estetiikkaan kuuluu olennaisesti puiset elementit. Antiikkisista sohvapöydistä vanerisiin hyllykköihin, puuta on nyt eri muodoissa kaikkialla. Puu tuo sisustukseen lämpöä ja luonnollista kauneutta. Vanhalla tai kierrätetyllä puulla luodaan persoonallisempaa ilmettä sisustukseen. Käytetyt puuhuonekalut ovat myös ekologisia, mikä on yksi tämän ajan trendikkäimmistä teemoista.

Tapetit ovat palanneet

Seinien maalaaminen on ollut pinnalla pitkään, kun taas tapetointi – ja etenkin vanhan tapetin poistaminen – on tuntunut työläältä vaihtoehdolta. Tähän on kuitenkin tullut viime aikoina muutos. Uuden teknologian mahdollistamat, koko seinän peittävät kuviot, monipuoliset tekstuurit ja helpottunut tapetointiprosessi ovat tehneet tapeteista taas haluttuja huoneen tunnelman tehostajia.

Tapettia voi laittaa kirjahyllyn taustalle, kattoon, tehosteseinäksi – tai jopa kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen. Uudet peel-and-stick-tapetit tekevät tapetoinnista erittäin helppoa – vuokralla asuja voi pois muuttaessaan jopa kääriä tapetin seinältä takaisin rullalle, ja ottaa mukaansa seuraavaan kotiin.

Rottinkihuonekalut toimivat nyt sekä sisällä että ulkona

Yksi trendikkäimmistä sisustusmateriaaleista juuri nyt on rottinki. Rottinki on perinteisesti yhdistetty huonekaluissa enemmän pihakalusteisiin, mutta nykyisin materiaalista saa huonekaluja ja sisustusesineitä jokaiseen tilaan. Keveät ja ilmavat rottinkihuonekalut sopivat erityisen hyvin kevään ja kesän sisustukseen.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje