KotiIdeat / vinkkejäPyykinpesu siedettäväksi – 7 keinoa oppia nauttimaan vaatehuollosta

Pyykinpesu siedettäväksi – 7 keinoa oppia nauttimaan vaatehuollosta

Pyykinpesu tuntuu usein välttämättömältä pahalta, mutta siitä voi itseasiassa oppia jopa nauttimaan. Tässä seitsemän vinkkiä positiivisempaan pyykinpesukokemukseen.

1.   Pyykinpesu miellyttäväksi

Onnistunut pyykkipäivä voi olla kiinni omasta ajattelutavasta. Positiivisella mielellä on helpompi olla, jos ympäristö on miellyttävä. Panosta siis kodinhoitohuoneen sisustukseen. Tee tilasta lämmin ja viihtyisä paikka. Lisää tarvittaessa valaistusta. Kun menet selvittämään pyykkivuorta, kuuntele samalla esimerkiksi podcastia tai lempimusiikkiasi.

2.   Pidä välineet käden ulottuvilla

Huolehdi, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja aineet käsillä, kun on aika ryhtyä pyykkäämään. Säilytä välineitä yhdessä paikassa, äläkä lainaa pyykinpesuun tarkoitettuja aineita keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Ei ole mitään niin ärsyttävää, kun alkaa metsästää välineitä silloin, kun olisi tarkoitus aloittaa pyykinpesu.

Pyykinpesun tarvikkeisiin voi kuulua pyykkipulverin lisäksi esimerkiksi sappisaippua ja valkaisuaine tahran poistoon, sekä viinietikkaa hajunpoistoon ja huuhteluaineeksi.

3.   Älä pelkää tahranpoistoa

Lipsahtiko huulipuna lempivillatakkiin? Älä pelkää tahranpoistoa, vaan ota se positiivisena haasteena. Joskus tahraa ei saa millään pois, mutta usein lopputuloksena on siisti vaate. Onnistunut tahranpoisto on erityisen tyydyttävää. Myös epäonnistuneen projektin jälkeen voit olla tyytyväinen siitä, että olet tehnyt kaikkesi.

4.   Pyykinpesu yhdessä lasten kanssa

Pyydä lapsia auttamaan pyykin lajittelussa tai puhtaan pyykin viikkaamisessa. Jutelkaa puuhan lomassa. Opetat lapsille hyödyllisiä taitoja, mutta sen lisäksi he pääsevät viettämään laatuaikaa kanssasi ja auttavat kotitöissä.

5.   Suosi nopeita pesuohjelmia

Puolentunnin pesuohjelma on riittävä, kun käytät lämmintä vettä. Voit säästää runsaasti aikaa kun teet pyykinpesusta mukavan ja helpon puuhan. Esikäsittele tahrat ennen pesukoneeseen laittoa. Tahranpoistopuuhaan on parasta ryhtyä silloin, kun siihen on riittävästi rauhallista aikaa, jolloin tehtävä tuntuu miellyttävämmältä.

6.   Lajittele likapyykki viiteen pinoon

Lajittele likapyykki viiteen pinoon, huolimatta vaatteiden käyttötarkoituksesta:

  1. Valkoiset
  2. Mustat
  3. Viileät värit
  4. Lämpimät värit
  5. Urheiluvaatteet

Urheiluvaatteet vaativat hellävaraista pesua, eikä niiden materiaali välttämättä kestä muiden vaatteiden materiaaleja. Pese ne siis erikseen. Pyyhkeet sen sijaan voi pestä muiden pyykkien seassa.

7.   Pyykinpesu omassa aikatalussa

Pyykkejä ei tarvitse pestä kenenkään muun aikataulun mukaisesti. Osta muutama varalakana ja pyyhe, jotta sinulla on enemmän joustonvaraa pyykkipäivän suhteen. Ihmisillä on tapana pestä pyykkiä liian usein – vaatteita ei tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Liian tiheät pesukerrat tekevät huonoa vaatteelle, ympäristölle ja kukkarolle.

Kuva: Pexels

 

 

 

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje