KotiIdeat / vinkkejäKaappien siivoaminen – näin järjestelet kuin ammattilainen

Kaappien siivoaminen – näin järjestelet kuin ammattilainen

Jos olet kyllästynyt siihen, että kaapeista ei löydy mitään – tai siihen, että niihin ei mahdu enää mitään – on aika tehdä asialle jotain. Siistit kaapit tekevät arjesta helpomman. Onpa kyse sitten makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta tai mistä muusta huoneesta tahansa, näillä ohjeilla järjestelet kaapit kuin ammattilainen.

1. Tyhjennä kaappi kokonaan

Jos siivoat vaatekaappeja makuuhuoneessasi, tai lasten huoneessa, paras tapa aloittaa on päällystää huoneessa oleva sänky ensin puhtaalla lakanalla, sillä tarkoitus on laittaa koko kaapin sisältö sängylle. Tyhjää kaappi kokonaan. Vaatteiden lajittelussa voi mennä muutama tunti, tai jopa koko päivä, joten valitse puuhaan sellainen päivä, jolloin sinulla ei ole kiire mihinkään muuhun.

Järjestele samankaltaiset asiat kasoihin: kaikki farkut yhteen kasaan, neuleet toiseen kasaan ja niin edelleen.

2. Tee pino poismeneville vaatteille

Käy läpi vaatepinot ja mieti, mitkä vaatteet ovat saaneet käyttökertoja, ja mitkä ovat jääneet hyllyille. On hyvin tavallista, että osaa vaatteista käytetään jatkuvasti, kun taas osa voi jäädä kokonaan käyttämättä.

Tee pino poisheitettäville vaatteille.

Älä turhaan säilö kiristäviä vaatteita, rikkinäisiä vaatteita tai kenkiä, joissa on liian korkeat korot. Heitä pois kulahtaneet alusvaatteet, yksinäiset sukat ja kaikki sellaiset vaatteet, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi epäviehättäväksi. Älä säilytä mitään vain siksi, että sinusta tuntuu niin kuin sinun pitäisi pitää kyseinen vaate.

Voit säilyttää kalliin vaatteen, kuten juhlapuvun, vaikka se olisi vähän liian iso tai liian pieni. Mutta älä säilö tavallisia, edullisia vaatteita, jotka eivät ole sopivan kokoisia.

Jos epäröit, tee myös ”ehkä” -pino, jonka käyt läpi päivän päätteeksi.

Voit kokeilla myydä pois meneviä vaatteita ja kenkiä esimerkiksi Tori.fi -sivustolla, Facebookin myyntiryhmissä tai paikallisella kirpputorilla. Vaihtoehtoisesti vaatteet voi lahjoittaa tutuille, tai järjestöille, kuten UFF:lle tai Konttiin.

3. Puhdista kaappi

Pyyhi hyllyt ja imuroi kaappi. Laita sitten takaisin sellaiset vaatteet, jotka aiot pitää. Hanki tarvittaessa kaappiin laitettavia säilytysratkaisuja pitääksesi sen paremmassa järjestyksessä. Näppäriä ovat esimerkiksi kenkälokerot -ja telineet sekä pienet säilytyslaatikot.

Järjestä vaatteet kategorioittain. Ripusta lyhythihaiset paidat vierekkäin, sitten pitkähihaiset paidat ja niin edelleen. Voit halutessasi myös ryhmitellä vaatteet väreittäin.

Voi olla hyödyllistä säilyttää kaapissa pientä jakkaraa, jonka avulla yletyt paremmin ylähyllyille. Jos säilytät vaatteita, jotka eivät tule nyt käyttöön – kuten kausivaatteita – älä jätä niitä käyttövaatteiden kanssa samaan kaappiin, jotta ne eivät vie turhaan tilaa.

4. Käytä samaa taktiikka muiden kaappien järjestelyyn

Jos järjestelet liinavaatekaappia tai muuta kaappia, toimi samalla tavalla.

Käy läpi myös kylpyhuoneen kaapit ja lajittele sinne kerääntyneet kauneudenhoitotuotteet. Kysy ystävältäsi, haluaisiko hän shampoon tai kosteusvoiteen, jota olet kokeillut kerran, mutta josta et sitten pitänytkään syystä tai toisesta. Missään kaapissa ei kannata säilyttää asioita, joilla ei ole käyttöä!

5. Harkitse, ennen kuin hankit uutta

Opi virheistäsi. Jos huomasit, että et koskaan käytä tietynlaisia vaatteita tai kenkiä, älä hanki samanlaisia uudestaan. Tee lista vaatteista, joita tarvitset, jotta osaat ostaa oikeita asioita.

Vaatekaappi on hyvä siivota perusteellisesti pari kertaa vuodessa, jolloin kaaosta ei pääse syntymään.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje