KotiSisustaminen4 vinkkiä – Näin lisäät sisustukseen mielenkiintoa tehostevärillä

4 vinkkiä – Näin lisäät sisustukseen mielenkiintoa tehostevärillä

Kaipaako huoneen viimeistely tehosteväriä? Tehostevärit lisäävät sisustukseen mielenkiintoa ja moniulotteisuutta. Haasteena voi olla pitää värit tasapainossa niin, että tehosteväri ei peitä alleen huoneen muuta sisustusta. Tässä muutamia vinkkejä, kuinka voit lisätä syvyyttä kotisi sisustukseen tehosteväreillä niin, että sisustus heijastaa omaa tyyliäsi.

Kuinka valita tehosteväri

Jos yrität päättää kotisi tehostevärejä, voit poimia sävyjä esimerkiksi inspiroivasta huonekalusta, taide-esineestä, värikkäästä matosta tai koristetyynystä. Sopivien värien valitseminen on usein helpoin aloittaa esineistä, joista pidät erityisesti, ja jotka ovat jo osa kotisi sisustusta.

Mieti, mitkä elementit kodin sisustuksessa miellyttävät erityisesti silmääsi. Minkä värisiä, muotoisia ja mistä materiaalista tehtyjä kyseiset asiat ovat? Yhdistääkö suosikkejasi joku tietty teema? Lisää sisustukseen niitä asioista, jotka saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi. Myös kokonaan uuden talon sisustamisessa lähdetään liikkeelle samalla teemalla: etsi värejä, jotka tuntuvat kotoisilta ja viihtyisiltä.

Tilan rajaaminen tehostevärin avulla

Monissa kodeissa tehostevärin lisääminen auttaa rajaamaan tilaa, mikä voi olla toimiva keino muodostaa kokonaisuuksia erityisesti avoimissa pohjaratkaisuissa. Käytä hienovaraisempia värejä tiloissa, joiden haluat tuntuvat yhtenäisiltä, ja rohkeampia värejä tiloissa, joita haluat rajata omiksi alueikseen. Esimerkiksi, voit rajata vaalean olohuoneen yhteydessä olevaa ruokailutilaa kirkkaammalla tehosteseinällä.

Neutraalit tehostevärit

Muista, että tehostevärien ei tarvitse aina olla kirkkaita ja huomiota herättäviä. Itseasiassa neutraalit värit ovat usein hyvä valinta, sillä ne sointuvat erinomaisesti yhteen niin kirkkaiden kuin tummienkin värien kanssa. Kirkkaat värit tuovat sisustukseen leikkisyyttä, kun taas tummat värit ovat perinteisiä ja elegantteja. Kun käytät tummia värejä tehosteena, harkitse luonnonmateriaalien lisäämistä: puu, metalli ja kivi antavat syvyyttä tummaan sisustukseen.

Vaihtuva väripaletti

Jos et osaa päättää millaisia värejä käyttäisit tehostevärinä sisustuksessasi, on parempi pitää väripaletti yksinkertaisena. Joillekin on helppoa päättää, mitä värejä he haluavat kotiinsa, mutta toisille tämä voi olla haastavaa. Sen sijaan että stressaisit asiaa, aloita neutraalin värisillä seinillä. Lisää väriä hitaasi esimerkiksi kukkien avulla, tai laita seinälle seinätarra, seinävaate tai taidetta, jotka voit helposti ottaa pois niin halutessasi. Monet vaihtavat sisustuksen väriä esimerkiksi vuodenaikojen mukaan, tai muuten vaan, mikä voi olla virkistävää. Päättämättömyys voi olla myös hauskaa!

Kuva: Pexels

 

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje