KotiSisustaminen5 keinoa saada koti näyttämään avaralta ja valoisalta

5 keinoa saada koti näyttämään avaralta ja valoisalta

Kotona vietetään nyt erityisen paljon aikaa, ja voi olla, että kodin seinät tuntuvat välillä kaatuvan päälle. Varsinkin, jos tilassa pyörii samaan aikaan enemmän ihmisiä, kuin mihin olet tottunut elämässä ennen koronapandemiaa.

Onneksi ahtaaseen tunnelmaan voi saada helpotusta sisustuksen keinoin. Lue tästä vinkkejä avaramman ja valoisamman kodin luomiseen.

Järjestele

Järjesteleminen on usein ensimmäinen keino saada kotiin väljyyttä. Siivoaminen ja tavaroiden karsiminen onnistuu keneltä tahansa ilman sen kummempia välineitä. Käy huoneet läpi yksi kerrallaan ja laita kaikki tavarat niille kuuluville paikoille. Hanki lisää säilytystilaa, jos siitä on puute. Hankkiudu eroon ylimääräisestä rojusta, jolle ei ole enää käyttöä.

Tavarasta vapaat tasot – kuten työpöydät, pöydät ja keittiön tasot – saavat minkä tahansa huoneen vaikuttamaan kokoaan suuremmalta.

Vinkki: Pidä huoneissa koria, johon voit päivän kuluessa laittaa nopeasti tavarat, jotka ovat eksyneet väärään paikkaan. Kerran päivässä tyhjennä kori, ja vie kaikki asiat omille paikoilleen.

Pidä lattiat vapaana

Mitä enemmän lattiatilaa on vapaana, sitä suuremmalta huone tuntuu. Lattia ei ole säilytyspaikka, mutta meillä on usein tapana kerryttää tavaraa nurkkiin. Usein näillä tavaroilla ei ole omaa säilytyspaikkaa, joten ne laitetaan odottamaan lattialle. Nurkkiin kertyvä roju saa elintilamme pienenemään ja tuntumaan raskaalta. Siivoamalla lattiat niillä viereksivistä asioista saat tilasta avaramman ja valoisamman.

Toisin kuin voisi kuvitella, seinien viereen asetellut huonekalut eivät saa tilaa tuntumaan isommalta. Kun huonekalut ovat kiinni seinissä, huoneen rajat tulevat selkeämmin esiin ja tila näyttää pienemmältä. Jätä siis hieman tilaa huonekalujen ja seinien väliin luodaksesi tilan tuntua.

Varastoi järkevästi

Pidä esillä vain asioita, jotka ovat jatkuvassa käytössä. Tavarat, joita käytetään vain kerran tai kahdesti vuodessa tulisi säilyttää poissa näkyviltä.  Varmista, että kaikilla esineillä ja asioilla on omat paikkansa.

Monikäyttöiset huonekalut, jotka toimivat myös säilytystilana, ovat erinomainen keino tilan optimaaliseen käyttöön. Istuimet, olohuoneen pöydät ja rahit, joissa on säilytystilaa, voivat auttaa pitämään kodin paremmassa järjestyksessä. Asenna seinille hyllyjä pitääksesi asiat pois lattioilta. Sen sijaan että säilyttäisit valokuvia pöydillä ja lipastojen päällä, ripusta ne mieluummin seinälle.

Peilit tekevät ihmeitä

Suuret peilit ovat erinomainen keino saada valoa ja tilan tuntua huoneeseen. Peilit heijastavat valoa ja luovat illuusion kaksi kertaa suuremmasta huoneesta. Yhdistä lattialla seisova kokopitkä peili pienempiin seinällä oleviin peileihin.

Lisää valoja

Valo on yksinkertainen ja tehokas keino huoneen tunnelman muokkaamiseen. Valaise pimeät nurkat ja lisää enemmän valonlähteitä luodaksesi illuusio väljyydestä.

Yksi voimakas valo huoneen keskellä saa tilan tuntumaan pienemmältä. Käytä siis mieluummin useampaa valoa ympäri huonetta, jolloin voit myös helpommin säädellä huoneen tunnelmaa.

Kuvat: Unsplash, Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje