KotiSisustaminenValju olohuone? 9 keinoa piristää tunnelmaa lisäämällä väriä

Valju olohuone? 9 keinoa piristää tunnelmaa lisäämällä väriä

Aina ei ole aikaa tai rahaa olohuoneen kokonaisvaltaiseen päivitykseen, eikä valtavalle muutokselle välttämättä ole edes tarve. Lisäämällä tilaan hieman väriä, piristät olohuoneen ilmettä jopa niin, että se tuntuu kokonaan uudelta. Tässä yhdeksän tapaa saada olohuoneeseen uutta eloa pelkästään väriä käyttämällä.

Väriä seinälle

Tee yhdestä seinästä tehosteseinä joko maalaamalla tai tapetoimalla. Valitse voimakkaampia värejä, jotka tuovat kontrastia huoneen muuhun sisustukseen. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tehosteseinästä hienovaraisemman valitsemalla värin samasta paletista muun sisustuksen kanssa, mutta astetta tummemmassa sävyssä.

Lisää koristetyynyjä

Lisää väriä muutamalla strategisesti sijoitetulla ja hyvin valitulla tyynyllä. Jos muu sisustus on koukeroinen ja monimutkainen, valitse yksivärisiä tyynyjä. Jos sisustus taas on yksinkertainen, voit lisätä mielenkiintoa kuviollisilla tyynyillä. Leikittele väreillä ja kuvioilla.

Tuo luonto sisälle

Luonnosta löydät mitä kauniimpia värejä, joilla voit tuoda eloa olohuoneeseen. Jos viherpeukalosi on keskellä kämmentä, valitse helppohoitoisia huonekasveja, tai aidon näköisiä tekokasveja.

Valaise uudella lampulla

Uusi lamppu tai uusittu lampunvarjostin on helppoa keino lisätä olohuoneeseen väripilkku. Persoonallisen lopputuloksen saat, kun teet lampun itse joutavasta metallikorista, tai vaikkapa kuparisesta kahvipannusta. Löydät runsaasti ideoita verkosta, esimerkiksi Pinterestistä.

Väriä jalkojen alle

Matto pehmentää huoneen tunnelmaa ja tekee siitä kodikkaan. Lisää värikäs matto olohuoneeseen, nojatuolin tai kahvipöydän alle. Jos olohuoneessa on jo neutraalin värinen matto, voit maalata siihen halutessasi raitoja tai muita kuvioita.

Heijasta valoa ja väriä

Onko olohuoneessasi tyhjä seinä, etkä tiedä mitä sille tekisit? Kokeile asentaa seinälle suurikokoinen peili. Valitse peili, jossa on mielenkiintoiset kehykset. Jos peilisi kehykset ovat liian yksinkertaiset, voit maalata ne uudella värillä. Jos peilisi on pyöreä, voit kustomoida siitä aurinkopeilin. Peili heijastaa tilaan väriä ja valoa.

Lisää seinille taidetta

Jo yksi suuri ja värikäs taideteos tuo runsaasti eloa olohuoneeseen. Vaihtoehtoisesti voit ryhmitellä kehystettyjä julisteita tai valokuvia galleriaseinäksi.

Maalaa kirjahylly

Anna neutraalin väriselle kirjahyllylle uusi elämä olohuoneen katseenvangitsijana sutimalla sen pintaan maalia. Näyttävimmän lopputuloksen saat maalaamalla koko kirjahyllyn, hienovaraisemmin lisäät tilaan väriä maalaamalla pelkästään hyllyjen takaseinät.

Väriä tekstiileillä

Viltit ja huovat eivät ole pelkästään makuuhuonetta varten. Pehmeä, käsin tehty peitto nojatuolin tai sohvan käsinojalle taiteltuna lisää syvyyttä, väriä ja kodikkuutta huoneeseen. Ripusta seinälle pieni kuviollinen matto, koristeellinen makrameetyö, tai värikäs ryijy.

Kuva: Pexels

 

 

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje