KotiRemontointi ja rakentaminenKannattaako remontin kilpailuttaminen ulkoistaa verkkosivustoille?

Kannattaako remontin kilpailuttaminen ulkoistaa verkkosivustoille?

Remonttien kilpailuttaminen ja tarjouspyyntöjen tekeminen usealle rakennusfirmalle voi säästää huomattavia summia rahaa. Mutta kannattaako kilpailuttaminen jättää verkkosivustolle, joka lupaa tehdä sen puolestasi?

Kilpailutuspalvelujen luotettavuus

Viime vuosina nettiin on ilmaantunut sivustoja, jotka kilpailuttavat remontin kuluttajan puolesta. Palvelun luotettavuus saattaa kuitenkin arveluttaa sivustojen käyttöä harkitsevia. Etenkin tarjouksen jättäneiden urakoitsijoiden ammattitaitoisuus ja laatu saattaa mietityttää. Tämä on myös sivustojen tiedossa, ja yleensä luotettavuutta sekä toiminnan läpinäkyvyyttä halutaan korostaa.

Esimerkiksi Suomen suurin kilpailutussivu Urakkamaailma.fi mainostaa maksutonta kilpailutuspalvelua, jota käyttämällä kuluttaja voi saada ”helposti yhteydenottoja paikallisilta ja luotettavilta urakoitsijoilta”. Luotettavuuden varmistamiseksi sivusto tarjoaa yritysten taustatiedot ja aikaisempien asiakkaiden jättämiä arvosteluja.

Valppaus kannattaa aina

Kuluttaja -lehti kysyi Kilpailu- ja kuluttajaviraston ryhmäpäällikkö Terhi Toivaselta, kannattaako remontin kilpailutus ulkoistaa verkkosivustoille. Toivasella ei ollut varsinaista kokemusta kilpailutuspalveluista, mutta hänen mukaansa on tärkeää olla aina tarkkana, millaisen sopimuksen tekee, ja kenen kanssa.

– Vaikka kilpailuttaisikin urakan jonkin palvelun kautta, kannattaa hankkia yrityksestä tietoa myös muualta, kertoo Toivanen Kuluttajalle.

Omat silmät kannattaa aina pitää auki, vaikka remontin kilpailutuksen jättäisikin palvelua tarjoavan sivuston hoidettavaksi. Joissakin tapauksissa sivustot tai niiden ehdottamat yritykset ovat osoittautuneet epäluotettaviksi.

Kuluttaja -lehti kertoo toisessa artikkelissaan kilpailutuspalveluita tarjonneista yhtiöistä, jotka ovat tehneet yhteistyötä sellaisten urakoitsijoiden kanssa, joista on tehty useita valituksia kuluttajaneuvontaan. Kyseessä olevat yhtiöt keräsivät tietoa ihmisten remonttitarpeista kilpailutuksen varjolla. Toimintaan liittyi esimerkiksi kalliiden remonttien aggressiivista myyntiä.

Kilpailutuspalvelut auttavat selvittämään hintatason

Kilpailutuspalveluita tarjoavien sivustojen joukossa on varmasti luotettavia ja vähemmän luotettavia palveluntarjoajia. Sivustojen käyttöön päätee hyvin sama sääntö, kuin itse remonttifirman valitsemiseenkin: Tarkista sivuston taustat. Jos jokin vaikuttaa hämärältä, kannattaa kilpailutuspalvelua etsiä muualta.

Yleisesti ottaen kilpailutuspalvelut ovat kuluttajalle maksuttomia, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido mihinkään.

Kilpailutuspalvelut voivat olla erityisen hyödyllisiä tulevan remontin kustannusten selvittämiseen.

Lähde: Kuluttaja

Kuva: Pixabay

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT