Huvilan rakentaminen – biopuhdistaja

Biopuhdistaja on omakotitalon ja kesämökin oma vedenpuhdistamo, joka sopii tiukkojenkin määräysten alueille.

Suomessa uudistettiin viime vuonna jätevesilakia ja 31.10.2019 mennessä rantatonteilla ja kesämökeillä astuvat voimaan tiukemmat määräykset. Uusi laki tietää vähintään pikkukunnostusta jopa 100 000 rantakiinteistölle lähivuosien aikana.

Tässä jaksossa Perttu näyttää erinomaisen ratkaisun harmaavesien puhdistamiselle, kun hän asentaa Villa Ukon pihaan Vestellin biopuhdistajan.

Biopuhdistaja puhdistaa WC-vesiä lukuun ottamatta kaikki jätevedet. Tarkasti suunnitellun rakenteen ansiosta harmaat vedet puhdistetaan yhdessä säiliössä ilman saostussäiliötä tai erillistä kenttää. Puhdistettu vesi ohjataan suoraan ojaan, kivipesään tai rinteeseen.

Biopuhdistajassa ei ole vaihdettavia suodatinmateriaaleja, kemikaaleja tai maa-aineita. Ainoat käyttö- ja huoltokustannukset ovat lietetyhjennys kerran vuodessa sekä pieni sähköllä toimiva ilmapuhallin. Biopuhdistaja  soveltuu sellaisenaan myös talvikäyttöön.

Katso myös Pertun suunnitteluvaiheen vierailu biopuhdistajavalmistaja Vestellin luona.

Lisätiedot: www.vestelli.fi

Facebook kommentointi

Katso myös nämä

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje