KotiRuokaUusien perunoiden keittämiseen vinkkejä - lue täältä

Uusien perunoiden keittämiseen vinkkejä – lue täältä

Uusien perunoiden keittäminen on suhteellisen tarkkaa puuhaa ja oikeaan keittotapaan on useita mielipiteitä. Jos haluat kiinteitä perunoita, niin lisää ne kylmään veteen. Mikäli taas haluat pehmeitä perunoita, niin lisää ne kiehuvaan veteen.

Näin keität uudet perunat:

  • Valitse samankokoisia uusia perunoita. Varaa noin 300 grammaa perunoita syöjää kohden.
  • Pese kylmässä vedessä perunat ja harjaa ne puhtaiksi huolellisesti. 
  • Laita perunat veteen, joka on maustettu merisuolalla ja tillinvarsilla. Vettä pitää olla sen verran, että perunat peittyvät nippanappa.
  • Keitä perunoita noin 15–20 minuuttia kannen alla riippuen perunoiden koosta.
  • Valuta pois keitinvesi.
  • Nosta kattila takaisin liedelle hetkeksi, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu tai vaihtoehtoisesti peitä talouspaperilla perunakattila tai keittiöpyyhkeellä ja laita kansi päälle. Anna perunoiden kypsyä loppuun höyryssä.
  • Hienonna tuoretta tilliä päälle.
  • Nauti perunat voinokareen tai sillin kanssa.

Lähde: K-Ruoka

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT