KotiUutisetPoliisipäällikkö kertoi Kaakkois-Suomen turvallisuustilanteesta

Poliisipäällikkö kertoi Kaakkois-Suomen turvallisuustilanteesta

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ari Karvonen kirjoitti vallitsevasta turvallisuustilanteesta blogissaan:

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttänyt monia ja muuttunut maailmantilanne aiheuttaa pelon, surun ja jopa vihan tunteita. Kaakkois-Suomessa olemme tottuneet elämään tiiviissä naapuruussuhteessa Venäjän kanssa, jaammehan pitkän yhteisen valtionrajan. Ymmärrettävästi etenkin meillä Kaakossa tilanne herättääkin paljon keskustelua.”

Karvonen jatkoi kertomalla asiasta seuraavaa:

”Seuraamme päivittäin turvallisuustilannetta myös Kaakkois-Suomessa. Yleinen turvallisuustilanne ei poliisin näkökulmasta ole muuttunut Kaakossa. Tilanne on rauhallinen, eikä asukkailla ole syytä olla huolissaan turvallisuudestaan. Mihin perustan näkemykseni? 

Teemme laajaa päivittäistä yhteistyötä muiden turvallisuusviranomaisten, Rajavartiolaitoksen, Puolustusvoimien, Tulli ja Suojelupoliisin kanssa. Tämän yhteistyön kautta tiedämme jatkuvasti, mikä tilanne poliisilaitoksen alueella sekä valtionrajalla on ja millaista muun muassa rajaliikenne on. Tilannekuva on jaettu niin Kaakkois-Suomessa kuin valtakunnallisesti. 

Seuraamme poliisille tulevien hälytystehtävien ja rikosilmoitusten sisältöä ja määrää päivittäin. Tämä tieto tukee kokonaiskuvaa. Ukrainan sodan alkamisen jälkeen Kaakkois-Suomen poliisin tietoon on tullut yksittäisiä tapauksia, jotka linkittyvät sodan osapuoliin tai tapahtumiin. Lisäksi saamme kansalaisilta vihjeitä tapahtumista ja ilmiöistä. Tähän kannustan edelleen. Jos jokin asia askarruttaa, siitä kannattaa ilmoittaa poliisille. 

Poliisi kohtelee kaikkia yhdenvertaisesti. Otamme jokaisen ihmisen huolen ja pelonaiheet tosissaan. On yhteiskunnan etu, että kaikki Suomessa oleskelevat ihmiset voivat kokea olevansa turvassa. Valtioiden väliset konfliktit eivät oikeuta yksilöiden vääränlaiseen kohteluun, henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkaamiseen, sananvapauteen puutumiseen, omaisuuden turmelemiseen tai rikoksen tunnusmerkitön täyttävien tekojen tekemiseen. Poliisi puuttuu rikoksen tunnusmerkistön täyttäviin tekoihin kansalaisuudesta tai äidinkielestä riippumatta. Kehotammekin ilmoittamaan mahdollisista rikoksista, jotta ne tulevat poliisin tietoon. Mikäli tilanne vaatii poliisia paikalle, tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112.”

Lähde ja kuva: Poliisi

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT