KotiRemontointi ja rakentaminenLue täältä käytännöllisiä neuvoja kylpyhuoneen remontointiin!

Lue täältä käytännöllisiä neuvoja kylpyhuoneen remontointiin!

Kalustevalintoihin ja tilan pohjaratkaisuun kannattaa kääntää katse kylpyhuoneremonttia suunnitellessa. Remontin yhteydessä vanhojen vesikalusteiden päivittäminen uusiin säästää pitkässä juoksussa euroja sekä pienentää vesivahingon riskiä.

Pieni tila toimivaksi kylpyhuoneremontilla

Pienestäkin kylpyhuoneesta saada fiksuilla ratkaisuilla toimivan, vaikka neliöt olisivatkin kortilla. Homma alkaa kalusteiden valinnasta, sillä jo hieman normaalia kapeammat kalusteet, kuten allas- ja suihkukaappi tuovat väljyyttä tilaan. Koko seinän mittaisen kaapiston sijaan pieneen kylpyhuoneeseen voi valita vain peilikaapin ja ahtaaseen huoneeseen saa lisää liikkumatilaa taittuvilla suihkuovilla.

Suunnitellessa kylpyhuoneremonttia kannattaa kalustevalintojen lisäksi pohtia myös tilan pohjaratkaisua. Erilainen järjestys saattaa tuoda yllättävää lisätilaa. Useasti ajatellaan, että etenkään wc-istuimen paikkaa ei pysty viemäröinnin takia siirtää, mutta ongelma on ratkaistavissa käyttämällä seinä-wc-elementtiä. Pohjaratkaisua miettiessä olisi hyvä muistaa, että jos suihku ja allaskaappi sijoitetaan vieretysten, niin suihkuverho ei riitä allaskaapiston suojaamiseen kosteudelta. Ne voi erottaa toisistaan suihkukaapilla tai -seinällä.

Isoon kylpyhuoneeseen käyttömukavuutta

Isompi tila tuo mahdollisuuksia mukanaan, mutta se ei tee kylpyhuoneesta automaattisesti käytännöllistä. Varsinkin omakotitalon kylpyhuoneessa on useasti reilusti tilaa ja myös sauna mahtuu kylkeen. Suositut lasiovet ja -seinät tuovat tilaan keveyttä ja valoa, mutta tällöin kylpyhuoneremontin suunnittelussa tulisi kiinnittää huomiota suihkun ja wc-istuimen asetteluun, jos kaipaa yksityisyyttä.

Isoon kylpyhuoneeseen voi lisätä käyttömukavuutta ripauksen vaikkapa korkealla sadesuihkulla ja seinään asennettavalla wc-istuimella, joka helpottaa puhtaanapitoa tilassa. Seinä-wc-elementin asentaminen onnistuu kätevästi kylpyhuoneremontin yhteydessä, vaikka tilassa olisi ollutkin aiemmin perinteinen lattiaistuin.

Vesikalusteiden vaihto

Tiesitkö, että tiputtava hana saattaa kuluttaa tunnissa kolme ja vuotava wc-istuin jopa kolmekymmentä litraa vettä? Vuositasolla tämä tuo jopa yli 1000 euron lisän vesilaskuun. Vaikka laadukkaat vesikalusteet kestävät useasti täysin toimivina päälle 30 vuotta, on kylpyhuoneremontin yhteydessä vesikalusteet hyvä uusia. Vanhempiin vesikalusteihin saattaa olla tulevaisuudessa vaikea löytää varaosia.

Vuotoriskiä pienentävät uudet vesikalusteet ja sen myötä riskiä myös isommalle vesivahingolle. Lisäksi kuluttavat vähemmän vettä ja niillä on vanhoihin vesikalusteisiin verrattuna muitakin etuja, kuten esimerkiksi kosketusvapaat hanat ja hygieeniset wc-vetimet.

Lähde: Hanakat

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT