KotiRuokaK-Ruoka: Resepti suolaiseen omenapiirakkaan

K-Ruoka: Resepti suolaiseen omenapiirakkaan

Tähän suolaiseen omenapiirakkaan tulee vuohenjuustotäyte, joka on maustettu timjamilla. Piirakka viimeistellään pekonimurulla sekä hunajalla. Lue ainekset ja valmistusohje alta.

Ainekset (6 annosta)

  • 1 pkt Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste) (400 g)
  • 1 prk Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutioita (356 g / 150 g)
  • 3 rkl maitoa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1/4 tl mustapippuria 
  • 2 kpl hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold) (120 g) 
  • 1 kpl pieni punasipuli (50 g)
  • 1/4 pkt HK Amerikan pekonia (à 170 g)
  • n. 1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
  • tuoretta timjamia

Valmistus (yli 60 min)

Sulata ensin piirakkataikina pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Valuta tämän jälkeen vuohenjuustokuutiot ja hienonna ne haarukan avulla. Sekoita ne tahnaksi maidon kanssa ja mausta seos mustapippurilla sekä timjamilla.

Sitten viipaloi kuorineen omenat. Kuori punasipuli ja viipaloi myös se. Tee taikinasta pallo ja kauli se levinpaperin päälle ympyrän muotoon, jonka koko on halkaisijaltaan 30 cm. Jätä noin 3 cm tyhjää reunoille ja levitä taikinan keskelle vuohenjuustotahna.

Lado vuohejuuston pinnalle omenat haluamaasi muotoon ja laita väleihin punasipulia. Taita sitten taikinan reunat keskelle piirakkaa.

Laita piirakka uuniin 200-asteeseen ja anna olla siellä 30-35 minuuttia uunin toisiksi alimmalla tasolla. Paista rapeiksi pekonit ja laita ne valumaan talouspaperin päälle. Hienonna pekonit muruksi veitseä käyttämällä.

Ripottele pekonimuru valmiin piirakan päälle ja valuta myös hunajaa. Lopuksi koristele tuoreella timjamilla piirakka.

Lähde: K-Ruoka

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje