KotiRemontointi ja rakentaminenMiksi talousuutisten seuraamisesta voi olla hyötyä remontin suunnittelussa

Miksi talousuutisten seuraamisesta voi olla hyötyä remontin suunnittelussa

Ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleen remonttia suunnitellessa, ei välttämättä ole talousuutisten seuraaminen. Siitä voi kuitenkin olla hyötyä tavoilla, joita et ole osannut aiemmin miettiä. Talousuutisten seuraaminen kannattaa toki jo pelkästään yleissivistyksen takia, mutta tarkastellaanpa seuraavaksi muutamia asioita, joissa siitä voi olla hyötyä remonttisuunnitelmissa.

Lainan hakeminen

Vallitsevan taloustilanteen tuntemuksesta voi olla hyötyä, mikäli olet suunnitellut hakevasi lainaa remonttiasi varten. Remontin tarpeen ollessa vain pientä ehostusta tai yhden huoneen pintojen uusimista, ei lainaa välttämättä tarvita, mutta suuremmissa remonttikohteissa, tai hinnakkaissa remonteissa, kuten putki- ja tai kylpyhuoneremontti, laina on yleinen rahoitusvaihtoehto.

Talousuutiset pitävät sisällään paljon muutakin kuin vain päivittäisiä pörssikursseja tai yritysten vuosikertomuksia. Aihepiiriin kuuluu esimerkiksi uutisia lainantarjoajista, lainojen koroista tai muutoksista rahoitusalalla. Seuraamalla näitä uutisia voit olla paremmin perillä alalla vallitsevista suuntauksista ja valita näin esimerkiksi itsellesi paremmin sopivan rahoituslaitoksen, jolta hakea lainaa.

Kysynnän ja tarjonnan laki pätee myös rahoitusalalla ja kilpailu on kovaa. Kun tarjontaa on paljon, tarkoittaa se usein asiakkaalle parempia mahdollisuuksia saada lainaa alhaisemmilla koroilla. Tietenkään alhainen korko ei saa olla ainoa valintakriteeri lainalle, vaan yrityksen täytyy myös olla luotettava ja asiakaslähtöinen.

Remontin ajankohta voi olla myös riippuvainen vallitsevasta taloustilanteesta. Kaikkia remontteja ei ole mahdollista lykätä, olipa yleinen korkotilanne lainoilla mikä tahansa, mutta asiaa voi ajatella myös toisinpäin. Korkojen ollessa alhaalla, voi olla taloudellisesti järkevää toteuttaa jokin remonttihanke, joka on ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa.

Muita etuja

Lainakuluissa säästäminen ja lainan hakemisen ajoittaminen oikein eivät ole ainoita syitä, miksi talousuutisia kannattaa seurata, jos suunnittelee remonttia. Yksi talousuutisissa viime vuosina esillä ollut asia on esimerkiksi kotitalousvähennykseen tulleet muutokset. Kotitalousvähennys on ehdottomasti yksi tärkeimpiä asioita, johon kannattaa perehtyä jo remontin suunnitteluvaiheessa. Lyhykäisyydessään kotitalousvähennyksellä tarkoitetaan kuluja, jotka voi ilmoittaa verotuksessa ja saada näin vähennyksiä. Asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertainen, jonka vuoksi onkin suositeltavaa perehtyä aiheeseen hiukan tarkemmin, jotta ei vahingossa jää paitsi veroeduista, joihin olisi oikeutettu. Vastaavasti myöskään kaikkia remontin kuluja ei saa kotitalousvähennykseen, joten pysymällä ajan tasalla voi myös välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

Toinen asia, jota kannattaa seurata, ovat valuuttakurssit. Monet tilaavat ulkomailta sisustukseen ja remontointiin liittyviä tuotteita. Syynä tähän on monipuolisempi valikoima ja toisinaan edullisemmat hinnat kuin kotimaasta ostettaessa. Vaikka etenkin pienten nettitilausten määrä on varmasti vähentynyt uuden lain tultua voimaan heinäkuussa 2021, jonka mukaan kaikista EU:n ulkopuolelta tulevista lähetyksistä on maksettava arvonlisäveroa, voi silti olla hyödyllistä pitää silmällä esimerkiksi Yhdysvaltain dollarin (USD) kurssia.

Remonttia suunnitellessa ei tarvitse olla talousnero, mutta seuraamalla talousuutisia voi olla mahdollista tehdä järkevämpiä valintoja remonttinsa kustannusten kannalta.

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje