KotiIdeat / vinkkejäKaikki lumi ei ole samanlaista

Kaikki lumi ei ole samanlaista

Kauden ensimmäiset hiutaleet tuntuvat aina höyhenenkevyiltä. Ja sitten, aina hieman yllätyksenä, tulee aamu, jolloin maailma on muuttunut valkoiseksi – ja raskaaksi. Oikeilla työkaluilla, lumesta riippumatta, lumityöt voivat olla virkistävä, nautinnollinen harjoitus, joka aloittaa päiväsi juuri oikealla tavalla. Nyt on aika valmistautua.

Mitä kosteampaa lumi on, sitä raskaammalta se tuntuu. Kun lämpötila on muutaman asteen plussan puolella, on usein kätevämpää tarttua siihen luotettavaan lumilapioon saadaksesi työt tehtyä. Kun pakkanen paukkuu, voit putsata koko pihan helposti kevyellä lumikolalla. Ja kun sinulla on kiire, lumentyönnin tasoittaa tiesi.

Kun oikeat työkalut eri sääolosuhteisiin ovat helposti käsilläsi – oven luona, autossasi – voit nauttia rauhassa talven ensimmäisistä hetkistä varmistaen samalla turvallisen kulkuyhteyden sinne, minne sinun pitää mennä. Fiskarsin lumityökalut takaavat erinomaisen käyttömukavuuden fiksuilla toiminnoilla, kuten säädettävillä kahvoilla. Näin lumitöistä tulee virkistävä, luminen harjoitus, joka kohottaa mielialaa koko päivän ajaksi.

Vinkkejä kauden ensimmäisiin lumitöihin

1. Tee suunnitelma! Tämä ei ole ainoa kerta, kun sinun täytyy puhdistaa pihasi ja ajotiet tänä talvena, joten suunnittele etukäteen. Työntämällä lunta hieman kauemmaksi ajotieltäsi ja kaikista muista kulkuväylistä, voit välttää lumiset vuoret, jotka sinun on ylitettävä myöhemmin talvella. Tai ainakin pienennät niitä hieman.

2. Tunne lumesi! Tarkista lämpötila – onko lämmintä vai erittäin kylmä? Mitä lämpimämpää ja kosteampaa, sitä raskaampaa lumi on. Kun sohjo tukkii tiesi, lumilapio on usein paras valinta. Kun lumi on kevyttä ja ilmavaa, lumikolalla teet työn helposti ja kätevästi. Ja kun kaipaat työhön tarkkuutta ja nopeutta, lumentyönnin auttaa luomaan polun sinne, minne olet menossa.

3. Aja turvallisesti! Pidä autossasi jääraappa, lumiharja ja autolapio varmistaaksesi jo ennen ensilunta, että olet valmistautunut ajamaan turvallisesti. Ja muista, että viisi ylimääräistä minuuttia auton ikkunoiden raapimiseen voivat olla ne elämäsi tärkeimmät viisi minuuttia.

Tuote- ja hintatiedot

Fiskars X-series lumentyönnin, kaareva (49,90 €)

Fiskars X-series lumentyönnin, teleskooppinen (49,90 €)

Fiskars SnowXpert lumikola (59,90 €)

Fiskars X-series lumilapio, teleskooppinen (39,90 €)

Fiskars X-series autolapio, teleskooppinen (34,90 €)

Fiskars X-series autolapio (29,90 €)

Fiskars Solid-sirotin (12,90 €)

Fiskars SnowXpert harja ja jääraappa (15,95 €)

Lähde ja kuvat: Fiskars

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT