KotiRemontointi ja rakentaminenTämän takia ilmalämpöpumppu kannattaa asennuttaa edelleen, vaikka hellekesä on ohi

Tämän takia ilmalämpöpumppu kannattaa asennuttaa edelleen, vaikka hellekesä on ohi

Ennätyslämmin kesä nosti ilmalämpöpumppujen kysynnän huippuunsa, eikä asennuspalveluita ollut tarjolla kaikille halukkaille ennen kesän loppua. Ilmastoinnin tarve on tältä vuodelta ohi, mutta tämä ei tarkoita, etteikö ilmalämpöpumppua kannattaisi asennuttaa joka tapauksessa vielä nyt.

Ilmalämpöpumpuista on suurta hyötyä niin kotona kuin mökillä, sekä kesällä että talvella. Ilmalämpöpumput ovat energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Sähkölämmitteisessä omakoti- tai rivitalossa ilmalämpöpumppu voi tuoda satojen eurojen säästöt lämmityskustannuksissa.

Ilmalämpöpumppu säästää rahaa

Energiatehokkuutensa vuoksi ilmalämpöpumppu on erinomainen rinnakkaislämmitysmuoto, sillä se voi vähentää kokonaislämmityskustannuksia huomattavasti. Vuositasolla säästöt voivat olla useamman sata euroa.

Mitä enemmän kotisi lämmitykseen kuluu yleensä sähköä, sitä suuremman säästön voit ilmalämpöpumpun avulla tehdä.

Hyödyllinen niin talvella kuin kesähelteillä

Ilmalämpöpumpun avulla asunnon lämmitys ja viilennys on energiatehokasta. Viilennyksen kulut ovat yleensä alle euron jokaista hellepäivää kohden – joten lämmityskustannuksissa talven aikana tehty säästö riittää kattamaan hellepäivien aiheuttamat kulut.

Ilmalämpöpumppu puhdistaa ilmaa ja poistaa siitä kosteutta. Se on myös tehokas lämmön levittäjä, joten siitä on hyötyä esimerkiksi takan lämmityksen yhteydessä käytettynä. Oikein sijoitettuna ilmalämpöpumppu pystyy levittämään lämpöä tasaisesti ympäri kotia.

Ympäristöystävällinen lämmitysmuoto

Asumisesta ja kodin lämmittämisestä syntyy noin kolmannen keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä. Ilmalämpöpumppu pienentää lämmitykseen tarvittavaa sähkön kulutusta noin 30–40 prosenttia, joten se on huomattavasti pelkkää sähkölämmitystä ympäristöystävällisempi lämmitysmuoto.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT