KotiRemontointi ja rakentaminenVältä nämä 5 yleistä maalausvirhettä – säästät aikaa ja rahaa

Vältä nämä 5 yleistä maalausvirhettä – säästät aikaa ja rahaa

Maalaamalla itse voit säästää rahaa.

On olemassa remonttitöitä, joihin on parasta palkata ammattilainen – kuten kylpyhuoneremontti. Mutta on myös paljon pienempiä remontteja, joita näppärä voi tehdä itsekin. Monet päättävät tehdä maalaushommat itse, ja säästää näin tukun rahaa.

Muihin projekteihin verrattuna maalaaminen on melko helppoa, mutta kokematon tee-se-itse-henkilö voi silti kohdata monenlaisia haasteita. Asioista kannattaakin ottaa selvää, ennen kuin urakkaan ryhtyy. Harmillisiin virheisiin voi tuhlaantua aikaa ja rahaa, etenkin jos paikkauspuuhiin joutuu palkkaamaan ammattilaisen.

Ammattimaalarit jakavat muutaman yleisimmistä maalausvirheistä, joita noviisit tekevät – vältä nämä:

Pohjatöiden unohtaminen

Minkä tahansa maalausprojektin tärkein osa on pohjatyöt. Puutteellinen valmistelu voi johtaa surkeaan lopputulokseen: maalipinnasta ei välttämättä tule peittävä eikä tasainen. Maali voi myös kuoriutua irti.

Ennen kuin ryhdyt maalaamaan, poista vanhat tapetit sekä irtoava maali. Hio kiiltävät pinnat ja pyyhi puhtaaksi pölystä. Kittaa raot ja kolot umpeen.

Vääränlainen maali pintamateriaaliin nähden

Maalikaupoilla on hyvä olla tarkkana, että valittu maali sopii tarkoitukseensa. Jokaisella pintamateriaalilla on omat maalinsa. Jos valitset vääränlaisen maalin, et välttämättä huomaa sitä heti, mutta törmäät mahdollisesti ongelmiin myöhemmin. Vääränlainen maali voi esimerkiksi alkaa kuplia tai irrota pinnasta.

Vääränlainen maali tilaan nähden

Maaleja on olemassa monenlaisia kiiltoasteita. Mitä kiiltävämpi maalipinta on, sitä helpompi se on puhdistaa. Siksi kylpyhuoneeseen, keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen kannattaa valita kosteutta sietävä kiiltävä maali. Epätasaiseen pintaan kannattaa valita matta maali, sillä kiiltävä maali korostaa epäkohtia.

Liian paljon maalia pensselissä tai telassa

Jos laitat telaan tai pensseliin liian vähän maalia, joudut todennäköisesti maalaamaan pinnan toiseen kertaan. Mutta jos maalia on telassa liikaa, ei maalausjäljestä tule siistiä ja maalia voi tippua kaikkialle.

Maalarinteipit jätetty kiinni liian pitkäksi aikaa

Ennen maalausurakan aloittamista saatat teipata reunoja maalarinteipillä. Myös suorempien linjojen maalaaminen on helpompaa, kun reunat on teipattu. Mutta muista irrottaa teipit ennen kuin maali kuivuu, muuten maalia saattaa irrota teipin mukana. Tämän lisäksi seinään jätetty teippi voi olla hankala saada irti, ja jopa vahingoittaa pintaa, jota olet yrittänyt suojata.  

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT