KotiIdeat / vinkkejäKeittiö järjestykseen! 11 asiaa, jotka kannattaa heittää heti pois

Keittiö järjestykseen! 11 asiaa, jotka kannattaa heittää heti pois

Kokkailun ja leipomisen tulisi olla mukavaa. Sotkuiset tasot, täydet laatikot ja säilytystilan puute voivat tehdä keittiössä puuhailusta kuitenkin kaikkea muuta kuin rentouttavaa. Jos sinulla on ollut ongelmia keittiön järjestyksessä pitämisen kanssa, lue eteenpäin.

Vaikka keittiössäsi olisi niin paljon roinaa, että peli vaikuttaa menetetyltä, älä huoli. Aloita hankkiutumalla eroon kaikista alla olevalla listalla mainituista asioista. Muutos entiseen tulee olemaan valtava, mikä motivoi sinua jatkamaan järjestelyurakkaasi niin keittiössä, kuin muuallakin kodissa.

Muovipussit

Muovipusseilla on tapana kerääntyä tiskialtaan alla olevaan kaappiin suurina röykkiöinä. Käytä muovipussit pois roskapusseina, ja siirry kokonaan uudelleenkäytettäviin kauppakasseihin.

Uudelleenkäytettävät kauppakassit

Monesti käy niin, että kauppakassi unohtuu kotiin, jolloin joudut ostamaan uuden kestokassin, joita kotoasi saattaa lopulta löytyä suurempi kokoelma. Mutta mitkään kauppakassit eivät ole ekologisia, jos niitä ei käytetä aina uudestaan. Hankkiudu eroon ylimääräisistä kauppakasseista, ja hanki pari pieneen tilaan menevää kassia, joita voit säilyttää käsilaukussasi.

Kannettomat säilytysrasiat

Minne kannet katosivat? Jos kansia ei löydy mistään, kierrätä kannettomat rasiat, sillä ilman kansia niillä ei tee mitään.

Vanhat noutoruoka -menut

Lähes kaikkien ravintoloiden menut löytyvät nykyään verkosta, joten ei ole mitään syytä säilytellä vanhoja paperisia versioita. Heitä ne kierrätykseen.

Kertakäyttöaterimet

Kertakäyttöaterimia saattaa kulkeutua kotiin esimerkiksi noutoruoan mukana. Älä kerrytä aterimia laatikkoon, vaan pistä ne kierrätykseen. Jos tykkäät käyttää kertakäyttöaterimia ulkona piknikkeillessä, harkitse korvaavasi ne bambuaterimilla, joita voi käyttää useita kertoja.

Yksittäispakatut ketsuppiannospussit

Heitä pois pikaruokapaikoista kerääntyneet ketsupit, sinapit ja muut mausteet, joita kaappiin on saattanut kertyä iso kasa.

Vanhaksi menneet mausteet

Mausteetkin vanhentuvat ajan saatossa, käy siis läpi maustehylly ja heitä pois parhaat päivänsä nähneet purnukat. Käy läpi myös muut pitkään säilyvät tuotteet.

Vaurioituneet astiat

Lohkeama astian reunassa ei tunnu kovinkaan vaaralliselta, mutta ennen pitkää halkeamaan voi kerääntyä bakteereja. Hankkiudu siis eroon rikkoontuneista astioista.

Tunnistamattomat ruoantähteet

Jos et ole varma mitä pakastimen perältä löytyvä, pakastepussin sisällä oleva ruoka on, heitä se pois. Muista, että itsetehdyt ruoat säilyvät pakastimessa vain noin 1–3 kuukautta.

Turhat laitteet

Löytyykö kaapeistasi kananmunankeitin, leipäkone, jäätelökone ja vohvelirauta? Myy pois tai lahjoita toimivat ja hyväkuntoiset laitteet, joita et tule koskaan käyttäneeksi.

Ylimääräiset mukit

Kaappeihin kertyy monesti eriparisia mukeja, joita olet saanut esimerkiksi lahjoina. Säilytä suosikkisi ja pistä loput eteenpäin.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT